avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

Buna ziua,

Din cate stiu eu, perioada maxima de preaviz este de 20 de zile( nu stiu daca calendaristice sau lucratoare)....
Intrebarea mea este angajatorul poate modifica perioada de preaviz de la 15 zile la 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 25 Februarie 2014
Perioada maxima de preaviz este de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Angajatorul nu poate modifica unilateral termenul de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar zile preaviz MGabriel MGabriel Daca in contractul individual de munca este prevazut un preaviz de 15 zile,poate angajatorul sa il tina pe angajat 30 zile in preaviz,pe motivul ca acesta ... (vezi toată discuția)
Act aditional cm morys morys Este posibila si legala modificarea termenului de preaviz in cazul demisiei, de la 15 la 25 zile si de la 30 zile calendaristice la 45 zile lucratoare, ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)