avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatii la liste cheltuieli lunare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatii la liste cheltuieli lunare conf.H.G.1588/2007, art.12,lit.A, pct.d)

Poate ma sfatuieste cineva cum sa procedez cu privire la faptul ca asociatia de proprietari refuza sa primeasca contestatiile la listele de cheltuieli lunare. Initial nu le-a mai primit la prezentarea mea la sediu, iar acum de cateva luni nu mai primeste nici contestatiile trimise prin posta cu confirmare de primire. Ce se poate face in acest caz, atat pentru trecut, cat si pentru viitor??
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
db03uie, utilizator
Cel mai recent răspuns: db03uie , utilizator 16:23, 28 Februarie 2014
Sa mergeti la primaria localitatii si sa reclamati acest lucru. De obicei fiecare primarie are un serviciu specializat in relatiile cu as. locatari/proprietari. Mergeti si cu documentele prin care sa demonstrati ca ati facut contestatiile respective ( retur corespondenta).
Ar fi bine daca v-ati coaliza mai multi proprietari pentru aceasta reclamatie la primarie.
Multumesc! Am uitat sa precizez ca Primaria isi declina competenta si in general din documentele pe care le am nu se implica si tine parte asociatiilor!
db03uie a scris:
..asociatia de proprietari refuza sa primeasca contestatiile la listele de cheltuieli lunare. Initial nu le-a mai primit la prezentarea mea la sediu, iar acum de cateva luni nu mai primeste nici contestatiile trimise prin posta cu confirmare de primire.

Intelegem ca dumneavoastra ati contestat mai multe liste de plata pe masura ce acestea se afisau iar acum nu va mai inregistreaza contestatiile?
Dar ce contestati ca sa intelegem si noi daca asociatia are sau nu motive sa nu mai ia in consideratie aceste contestatii?

Contestatiile lunare se refera in principal la folosirea gresita a cotei parte indiviza din proprietatea comuna(asociatia foloseste suprafata construita), la repartizarea energiei termice pentru proprietatea comuna( proprietarii debransati sunt scutiti de plata),la reparatii ascensor si alte actiuni cu incredirect,deci fara analiza de ofrte etc.
Problema este ca asociatia este obligata sa primeasca corespondenta, indiferent de ceea ce contest eu in termenul legal. Si sa raspunda tot in termenul legal.
Pai nu rezolvati nimic daca dumneavoastra contestati acelasi lucru luna de luna si daca presedintele asociatie va da luna de luna acelasi raspuns ori daca de la o vreme stiind ambele parti continutul contestatiei si raspunsul, nu va mai raspunde deloc.
Trebuie sa faceti pasul urmator. Daca aveti o contestatie depusa si un raspuns primit si considerati ca au incalcat legislatia ca au luat in consideratie suprafat construita, chemati asociatia in instanta pe baza acestor dovezi si-acolo va lamuriti.

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)
Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează ... Popescu olimpia Popescu olimpia Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează administratorul de la asociația de locatari din care fac parte. În ședința ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza mihaialbert mihaialbert Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Cei din asociatia de propietari m-au trecut la intretinere cu jumatate din salariul femeii de servici( desi ... (vezi toată discuția)