avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat pentru sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat pentru sediu social

La infiintarea unui SRL administratorul doreste sa faca contract de comodat intr-un apartament unde sunt proprietari sora acestuia ,tatal si viitorul administrator.
Cum se face contractul - intre cei trei si societatea in curs de constituire sau
- intre cei doi si administrator ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: violetapotoceanu , utilizator 11:00, 26 Februarie 2014
Se face intre PARTILE:
1. Firma prin Administrator
2. Proprietarii : XY, XZ, XV, ... (2, 3, ..30 sau cati sunt) sau XY (reprezentatnt tuturor)
Desi nu sunt in vreo ramura legala, un notar mi-a spus urmatoarele. Atentie, nu pot garanta pentru acuratete.

Se poate face comodat si doar cu un singur proprietar, (fara sa fie nevoie de semnatura tuturor) dar pe o perioada de maximum 3 ani.
Pretul lui pentru asta era de 300 RON !
Pai cum v-am scris mai sus ... ma citez mai jos:
trandafir2 a scris:
... sau XY (reprezentantul tuturor)

Semneaza XY ca reprezentant al tuturor.

Mergeti la notar sa va faca actele ... autentificate (desi contractul de comodat nu necesita autentificare), totusi autentificate sunt mai bune.
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
trandafir2, moderator
Consider ca nu este nevoie de plata unei autentificari notariale, fiind foarte scumpa.

Se poate cu data certa, la sediul RC, pe suma de 10,8 lei. Mai bine de atat, nu cred ca se poate.

O intrebare ce as avea-o:

trandafir2 a scris:

Pai cum v-am scris mai sus ... ma citez mai jos:
trandafir2 a scris:
... sau XY (reprezentantul tuturor)

Semneaza XY ca reprezentant al tuturor.

In contractul de comodat, e necesar sa se specifice acest lucru ? XY reprezentat al proprietarilor ?
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
Administrator1, utilizator
Da, data certa de la RC este buna.

2)
Administrator1 a scris:
In contractul de comodat, e necesar sa se specifice acest lucru ? XY reprezentat al proprietarilor ?

Da, este necesar caci XY este proprietar si reprezentant al celorlalti caci asta este realitatea, altfel apare un viciu de intocmire al actului prin omisiune, ceea ce poate atrage la o adica, nulitatea relativa a actului.

Alte discuții în legătură

Comodat pentru masina O microintreprindere cu asociat unic vrea sa faca contract de comodat pentru masina asociatului unic. Problema este ca la partile contractante semneaza aceeasi ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu asociati straini madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Venetia Venetia Daca mostenirea nu este dezbatuta si mama foloseste terenul, plateste impozitul, poate face contract de comodat cu fiica sa? (Deoarece comodatul este doar ... (vezi toată discuția)