As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau numai de catre cel care incheie contractul (este vorba despre un asociat roman care locuieste in Belgia dar care declara sediul firmei in casa parintilor lui). Contractul de comodat fiind vorba despre asociati straini trebuie incheiat la notar sau poate fi incheiat sub semnatura privata?
Pe formularele care se depun la registru este suficient sa fie trecut si sa semneze un singur asociat sau toti?
Ce documente sunt necesare pentru asociatii cetateni belgieni?
Pentru infiintarea firmei, incheierea contractului de comodat , atestarea acestuia , redactarea actului constitutiv etc , va puteti adresa unui avocat , costurile nu sunt asa de mari. Cetatenii straini vor prezenta copie act de identitate . Va fi desemnata o persoana administrator care va reprezenta firma si va semna ulterior actele. Actul constitutiv va fi semnat de toti asociatii, iar contractul de comodat de reprezentantul firmei.
Contractul de comodat il semneaza cel numit administrator. Daca sunt toti administratori, unul dintre ei in cazul in care nu e vorba de administrare solidara (adica nici unul nu poate semna fara celalalt).
Pentru asociatul belgian, persoana fizica, e nevoie de actul de identitate in copie simpla, de declaratia notariala ca indeplineste toate cerintele legii romane spre a fi asociat si/sau administrator al unei societati din Ro si de specimenul de semnatura.
Evident, actul constitutiv se semneaza de catre toti asociatii.
Nu aveti nevoie de atestari sau avocati sau acte facute la notar, cu exceptia declaratiilor de asociat si administrator si a specimenului de semnatura care se incheie la notar (ultima se poate incheia si la RC daca este prezent cel care da specimenul, logic).
Actul Constituitiv si Contractul de comodat se fac sub semnatura privata si se semneaza pe toate paginile.
In cazul in care actele notariale se fac in Belgia, aveti nevoie fie de o versiune bilingva autentificata si apoi apostilata, fie de versiune in limba oficiala (fr., germ., olandeza/Dutch), apostilata si urmata de o traducere in lb. romana legalizata si apostilata (apostila pe traducere doar daca traducerea se face in Belgia).
In cazul in care unii asociati nu cunoc lb romana, actele sub semnatura privata se vor semna in prezenta unui trad autorizat care le va semna si stampila si-si va scrie incheierea de traducator la finalul actului.