avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl asociat turc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl asociat turc

As vrea sa stiu daca actele pe care le va intocmi vitorul asociat/admin. turc in fata notarului din Turcia trebuie apostilate acolo sau este suficienta traducerea lor legalizata in lb. romana? Este vorba de acele declaratii autentice si de specimenul de semnatura. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: malika , utilizator 13:00, 17 Mai 2012
Daca firma se inftiinteaza in Romania, si va avea un asociat cu cetatenie straina, aceasta persoana trebuie sa vina in Romania, si personal in fata notarului sa declare ca nu are datorii fata de statul roman si sa faca specimenul de semnatura. Deci nu se poate ca aceste acte sa se faca in Turcia si sa se traduca in Romania, ele trebuiesc facute aici in Romania in fata notarului.
Multumesc. Gasisem pe net si varianta cu datul declaratiilor si a specimenului in fata unui notar din tara de provenienta, aceste inscrisuri fiind necesar a fi apostilate.
Atat declaratia, cat si specimenul de semnatura se pot face in Turcia cu apostila urmand sa fie traduse si legalizate in RO.

Turcia este una din tarile semnatare ale Conventiei de la Haga.

NU uita de declaratia care tine loc de cazier fiscal.

Numai bine!

Multumesc, asa stiam si eu si la fel mi s-a raspuns de la Reg Comertului Iasi. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu asociati straini madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau ... (vezi toată discuția)
Patron strain (usa) mariusgrr mariusgrr Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am un prieten cetatean american care locuieste in USA si nu poate venii in Romania prea des... Exista vreo posibiliate sa ... (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)