avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Patron strain (USA)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Patron strain (USA)

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am un prieten cetatean american care locuieste in USA si nu poate venii in Romania prea des... Exista vreo posibiliate sa isi deschida o firma in Romania fara sa ajunga in Romania? De exemplu as putea sa o deschid eu pentru el?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 10:56, 3 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
De unde reiese faptul ca se doreste deschiderea unei reprezentante?
.. Exista vreo posibiliate sa isi deschida o firma in Romania fara sa ajunga in Romania? ...

O persoana cu domiciliul in strainatate isi poate deschide direct o societatea in Romania. Infiintarea unei societati se poate face si prin mandatar.
Este adevarat, poate sa mandateze printr-o procura autentica o persoana sa il reprezinte la infiintarea unei societati in Romania. Trebuie sa aveti in vedere ca va trebui concomitent cu intocmirea acelei procuri sa dea si o declaratie ca indeplineste conditiile legii romane de a avea calitatea de asociat/fondator eventual administrator si nu are fapte inscrise in cazierul fiscal care l-ar face incompatibil cu aceasta calitate. Daca doreste sa aiba si calitatea de administrator, pe langa declaratie, va trebui sa mai dea si specimenul de semnatura.( la un notar in U.S.A.)
Multumesc pentru raspunsuri.
Da exact, nu este vorba de o reprezentanta in Romania a unei firme din USA. Firma va fi 100% in Romania. Deci daca as fi eu desemnat ca mandatar asta ar rezolva problema?
Actul de mandatare presupun ca se face in strainatate, dar se legalizeaza/traduce in Romania, sa tot la un notar din strainate?
sad a scris:

Este adevarat, poate sa mandateze printr-o procura autentica o persoana sa il reprezinte la infiintarea unei societati in Romania. Trebuie sa aveti in vedere ca va trebui concomitent cu intocmirea acelei procuri sa dea si o declaratie ca indeplineste conditiile legii romane de a avea calitatea de asociat/fondator eventual administrator si nu are fapte inscrise in cazierul fiscal care l-ar face incompatibil cu aceasta calitate. Daca doreste sa aiba si calitatea de administrator, pe langa declaratie, va trebui sa mai dea si specimenul de semnatura.( la un notar in U.S.A.)

Declaratia se face in SUA si se legalizeaza, traduce in Romania, sau tot acolo?

Alte discuții în legătură

Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl scarla scarla Putem imputernici o persoana fizica din Romania in vederea infiintarii unei societati comerciale?Care ar fi actele necesare?Va multumim mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)