avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Patron strain (USA)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Patron strain (USA)

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am un prieten cetatean american care locuieste in USA si nu poate venii in Romania prea des... Exista vreo posibiliate sa isi deschida o firma in Romania fara sa ajunga in Romania? De exemplu as putea sa o deschid eu pentru el?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 10:56, 3 Iunie 2013
Declaratia si specimenul de semnatura se dau in USA in fata unui notar si se traduc in Romania de un traducator autorizat, tot in fata unui notar.
Sa se mentioneze si ca dvs. va veti ocupa de firma in cazul cadeti de acord si in aceasta privinta, pentru a evita alte costuri.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
avvalentina, utilizator
Va recomand sa luati legatura cu un notar aici in Romania pentru a va schita chiar contra cost, un model de procura, model de declaratie si chiar formularea pentru specimenul de semnatura, altminteri riscati ca la registru comertului sa va loviti de unele incoveniente referitoare la redactarea acestor acte.
Salutare tuturor,

Exista doua variante:

1. Declaratia, Specimenul si Procura se dau in USA in fata unui notar, dupa care se aplica apostila (tot in USA), urmand sa fie trimise in Romania, unde sunt traduse si legalizate.

Apostila (introdusa prin Conventia de la HAGA) aplicata pe aceste documente este cea care garanteaza faptul ca legalizarea notariala este autentica si este folosita in toate statele, ce au aderat la aceasta Conventie, pentru recunoasterea valabilitatii unor documente emise intr-unul din celelalte state membre.

2. Declaratia, Specimenul si Procura se pot da in strainatate, dar la un serviciu consultar romanesc, bineinteles, direct in limba romana, caz in care documentele se trimit direct in Romania si se folosesc ca atare.

Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl scarla scarla Putem imputernici o persoana fizica din Romania in vederea infiintarii unei societati comerciale?Care ar fi actele necesare?Va multumim mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)