Am si eu o intrebare. Am un prieten cetatean american care locuieste in USA si nu poate venii in Romania prea des... Exista vreo posibiliate sa isi deschida o firma in Romania fara sa ajunga in Romania? De exemplu as putea sa o deschid eu pentru el?
Va recomand sa luati legatura cu un notar aici in Romania pentru a va schita chiar contra cost, un model de procura, model de declaratie si chiar formularea pentru specimenul de semnatura, altminteri riscati ca la registru comertului sa va loviti de unele incoveniente referitoare la redactarea acestor acte.
1. Declaratia, Specimenul si Procura se dau in USA in fata unui notar, dupa care se aplica apostila (tot in USA), urmand sa fie trimise in Romania, unde sunt traduse si legalizate.
Apostila (introdusa prin Conventia de la HAGA) aplicata pe aceste documente este cea care garanteaza faptul ca legalizarea notariala este autentica si este folosita in toate statele, ce au aderat la aceasta Conventie, pentru recunoasterea valabilitatii unor documente emise intr-unul din celelalte state membre.
2. Declaratia, Specimenul si Procura se pot da in strainatate, dar la un serviciu consultar romanesc, bineinteles, direct in limba romana, caz in care documentele se trimit direct in Romania si se folosesc ca atare.
Infiintare srl
scarla
Putem imputernici o persoana fizica din Romania in vederea infiintarii unei societati comerciale?Care ar fi actele necesare?Va multumim mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)