avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit platitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit platitor de TVA

Buna seara,

Sunt PFA norma de venit platitor de TVA .
1. Registru jurnal vanzari si cumparari se poate tine pe calculator (xls) sau trebuie registre inregistrate la finante?
2. Ce alte registre trebuie sa mai cumpar?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 10:28, 26 Februarie 2014
La ce activitate exista o norma de venit asa de mare?se poate inregistra la norma de venit tva prin optiune?
Cele doua jurnale pentru tva pot fi completate si pe calculator si listate la trimestru, cand depuneti decontul de tva.
In plus achizitionati, vizati la finante si completati jurnalul de incasari si plati la sectiunea de incasari, registrul inventar si registrul unic de control.
Sunt platitor de TVA pt. ca asa am optat eu....nu din cauza normei de venit
Am intrebat pt.ca nu ma gandeam ca sunt de acord cu tva prin optiune la norma de venit.
Daca sunteti si cu tva la incare e cam greu sa tineti in xls.Exista programe gratuite de contabilitate.
PFA pe norme poate sa fie pana atinge pragul de 100.000 E anual ( deci se poate si pt depasire plafon)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat in legatura cu pfa sensoaltec sensoaltec buna, am un pfa deschis de aproape 2 luni. sunt neplatitor de tva si am inteles ca nu am nevoie de registru unic de control si de registru evidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit platitoare de tva mflorin81 mflorin81 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta.... Pentru un PFA cu norma de venit daca este platitor de TVA, TVA-ul se plateste aferent normei de venit ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neculaiemilian neculaiemilian Daca am o i.i cu norma de venit unde am inteles ca nu este obligatorie contabilitatea mai este necesar pe linga acel registru de incasari si plati si registru ... (vezi toată discuția)