avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Iesire platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Iesire platitor TVA

SC a avut codul de tva anulat din oficiu din 01.10.2012( motivul fiind depunerea a 2 declaratii trimestriale cu 0 ) . Din 01.01.2013 s-a facut cerere pentru reinregistrarea ca platitor de tva ( in speranta ca in 2013 va avea activitatea , aceasta fiind in urma unor licitatii ) .In 2013 nu a castigat licitatiile pentru prestarea unor servicii , astfel activitatea a fost foarte putina . Deconturile din trim.I ,II si III 2013 au avut valori mici la TVA de plata , dar trim. IV a fost din nou cu 0 . In 2014 nu vom avea activitate .Am putea cere iesirea de la platitor de TVA ( pentru a nu mai fi anulat din oficiu ) ?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:47, 26 Februarie 2014
Codul Fiscal, art. 152, alin (7) prevede ca:

"7) Persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 care în cursul anului calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, în vederea aplicării regimului special de scutire, cu condiţia ca la data solicitării să nu fi depăşit plafonul de scutire pentru anul în curs. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă în conformitate cu prevederile art. 156^1. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligaţia de a soluţiona solicitările de scoatere a persoanelor impozabile din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA cel târziu până la finele lunii în care a fost depusă solicitarea. Până la comunicarea deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA, persoanei impozabile îi revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabilă care a solicitat scoaterea din evidenţă are obligaţia să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscală aplicată conform art. 156^1, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA. În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu."


Depuneti la ANAF Declaratia 096

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am trecut ca neplatitor de tva MIV MIV Buna ziua Pentru ca in 2012 nu am depasit 65000 euro, in ianuarie am depus 096 si mi-au aprobat sa ies din regimul de tva. Am ridicat decizia in 14 ianuarie. ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor mirunadinu mirunadinu Doresc sa trec o SC de la platitor de tva la neplatitor. Daca in perioada urmatoare, in care SC este neplatitoare de TVA doresc sa vand din mijloacele de ... (vezi toată discuția)
Srl suspendat caizermarian caizermarian detin o societate , un s.r.l. platitor de tva. as dori sa fac o cerere, ceva , pentru a nu mai fi platitor de tva. cifra de afacere este minuscula. cand si cum ... (vezi toată discuția)