avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transfer pensie caz de boala din R.Moldova in Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transfer pensie caz de boala din R.Moldova in Romania

Buna ziua.
Un prieten de al meu ma roaga sa aflu care este procedura de transfer a pensiei pe caz de boala din R. Moldova in Romania. El sa pensionat pe caz de boala, (pensie fara termen) in R. Moldova. Acum si-a schimbat domiciliul in Romania ( are cetatenie dubla si domiciliul stabilit in Romania). Il intereseaza care este procedura, ce acte trebuie sa pregatesca, unde sa se adreseze si daca e nevoe sa treca din nou comisiile medicale in Romania pentru a transfera pensia pe caz de boala(invaliditate). Are 55 de ani. In R. Moldova incadrarea e formulata ca "Gradul accentuat doi de invaliditate. Boala obisnuita. Termen de reevaluare - fara termen".
Multumesc,
Dasha

Alte discuții în legătură

Fondator srl Tudor1974 Tudor1974 Salut prieteni..Am nevoe de ajutor..Sunt cet.Roman cu dom. in R Moldova..Cum pot infiinta un SRL...Cetatenii cu domiciliul in afara Romaniei nu detin buletine ... (vezi toată discuția)
Buletin de identitate - domiciliul cetateanului moldovean eugenyus86 eugenyus86 am redobandit cetatenia romana anul acesta,,,sunt din rep.Moldova si am domiciliul acolo,,am venit la Bucuresti sami fac Buletin de identitate,,si ca sal pot ... (vezi toată discuția)
Fondator srl Tudor1974 Tudor1974 Salut prieteni..Am nevoe de ajutor..Sunt cet.Roman cu dom. in R Moldova..Cum pot infiinta un SRL...Cetatenii cu domiciliul in afara Romaniei nu detin buletine ... (vezi toată discuția)