avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim studii superioare

Buna ziua!
Astazi am aflat de la sefa mea ca salariul meu brut este de 900 Ron desi stiam ca sunt integrata ca si inginer, deci persoana cu studii superioare. Explicatia a fost ca nu exista o obligativitate a salariului unei persoane cu studii superioare. Deci, desi am studii superioare ei, ca si angajatori, nu sunt obligati sa plateasca un minim pe economie, minim care eu stiam ca e de 1200 sau 1700. Va rog sa imi raspundeti la intrebare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena2015 , utilizator 18:06, 26 Februarie 2014
Buna ziua,

Nu mai exista o astfel de diferentiere in lege. Salariul minim e unul singur pentru toata lumea, fara diferentieri de studii.
Doar salariul minim pe economie este obligatoriu pentru toti angajatorii. Coeficientii de ierarhizare nu se mai aplica.
cam mare salariu minim pe economie ! sigur cineva nu te-a informat cum trebuie .
nu cred sa conteze studiile pentru grila de salariu , atata timp cat esti angajata la SRL .

www.avocatnet.ro/content/art...
Angajatorul este obligat sa acorda unui salariat doar salariul minim brut pe economie indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post..

Daca in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare a salariilor in functiie de nivelul de pregatire , atunci acesta este obligat sa aplice acesti coeficienti.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim studii superioare danyyyyy danyyyyy Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine salariul pentru studi superioare in 2014 care este , mentionez ca domeniul de activitate al firmei este activitati ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier juridic GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Care ar fi limita minimă a salariului unui jurist începător al unei societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru studii superioare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este in vigoare vreo prevedere privind salariul minim pentru ocupantii posturilor ce impun studii superioare? Va multumesc! (vezi toată discuția)