avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren in plus la masuratoarea cadastrala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren in plus la masuratoarea cadastrala

Buna seara,
In 2013 am mostenit o casa pe care doresc sa o vand. Dupa efectuarea tuturor actelor a venit momentul sa fac si cadastrul. Au venit meseriasii (firma de cadastru) au fotografiat si masurat. Astazi mi s-a dat un telefon de la aceasta firma ca este in plus 20% si ca trebuie sa mut gardul, cu toate ca acesta s-a mai mutat la solicitarea primariei de vreo doua ori de-a lungul timpului (pentru alinierea gardurilor tuturor vecinilor) sau sa ma adresez instantei.
Terenul total din acte este de 167 mp, din care constructii 90 mp amprenta la sol a imobilului si 16 mp garajul, restul curte.
Dac ar fi sa ma adresez instantei ce ar trebui sa invoc pentru a putea sa definitivez cadastrul?
Multumesc anticipat.
Stima.
Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 18:15, 26 Februarie 2014
Probabil este vorba de uzucapiune, de anul de cand este stapinit acest teren cu aceasta suprafata de catre fostii proprietari (defunctul/defunctii)
Imobilul a fost cumparat de matusa mea in 1975, iar pamantul a fost trecut in patrimoniul statului conform art. 30 din Legea 58 din 1974, fiind redobandit in decembrie 2013 prin Ordinul Prefectului la cererea mea fara sa banuiesc ca ar fi teren mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
loadingvirus, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)
Întabulare imobile triton10 triton10 Buna tuturor Va rog sa-mi dați un sfat pentru urmatoarea situație : În anul 1974 părinții au primit, prin decizie a consiliului popular, ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)