avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnie...atac la persoana?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnie...atac la persoana?

In urma cu cateva saptamani, o persoana (cunoscuta mie) a publicat intr-un ziar la rubrica "matrimoniale" un anunt injurios la adresa mea, punand atat adresa mea de email cat si numarul meu de telefon. Intrebarea mea este...poate fi folsit acest anunt ca proba intr-un proces de calomnie. Problema are mai multe aspecte si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati acorda putin din pretiosul dvs. timp.

Va multumesc.
este destul de greu sa dovedesti modul in care a ajuns sa fie publicat anuntul si cine este autorul.o simpla banuiala nu poate constitui un mijloc de proba, mai ales ca,de obicei,astfel de anunturi se trimit prin telefon.daca s-ar fi eliberat o chitanta de plata a anuntului ar trebuie sa reusesti sa intri in posesia ei si sa justifici corelatia dintre momentul aparitiei anuntului si data eliberarii chitantei.altfel,poti doar sa faci si tu acelasi lucru. :)
nu poate fi vorba de calomnie.
vezi cod penal art. 206
in opinia mea, ceea ce a facut respectiva persoana este o gluma de prost gust si nu o infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal injurii/calomnii pe internet stelian222 stelian222 Buna ziua! Astazi am primit o citatie de la Parchetul de pe langa judecatoria orasului de domiciliu (nr dosar 601/P/2014) fiind chemat in [b]calitate[/b] ... (vezi toată discuția)
Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)