avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar neplatit, consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar neplatit, consecinte

Buna ziua,

Intrebarea mea are legatura cu un credit bancar. Lunar, banii pentru rata sunt retrasi de catre banca direct de pe cardul de salariu. As dori sa stiu ce repercursiuni poate avea neplata ratelor, in lipsa unui loc de munca, deci, in lipsa unui salariu. De mentionat ca la acest credit nu exista giranti.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:15, 27 Februarie 2014
Scrie in contractul semnat cu banca care sunt consecintele neplatii la termen a ratelor scadente.

In principiu, creditul va fi declarat scadent anticipat dupa neplata a 3/6 rate, ceea ce inseamna ca banca va pretinde restituirea intregii sume acordate cu titlu de credit, plus dobanzi, penalizari, dobanda penalizatoare, comisioane etc (tot ceea ce este prevazut in contract.

Dupa declararea scadentei anticipate a intregului credit, banca sau o societate de recuperare creante va demara formalitatile de executare silita a dvs, contractul de credit fiind titlu executoriu.
Indiferent de forma in care se face plata ratelor la banca, neachitarea acestora poate duce la executarea silita o bunurilor din proprietatea debitorului.
Va multumesc mult pentru raspuns! Vin cu o alta intrebare in completare: atat timp cat nu exista bunuri in proprietarea debitorului, care ar fi urmarile?
Nu sunt.
Se va incerca poprirea pe salariu daca are sau cand va avea.
Poate in timp, debitorul dobandeste si bunuri.. nu neaparat cumparate, pot fi si mostenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Doua pedepse pentru o gresala? Tinu21 Tinu21 Sora mea a girat-o pe fiica ei pentru un credit bancar.Cind fiica n-a mai platit banca a facut poprire pe salariul girantului(sora mea).Dar ulterior ,desi ... (vezi toată discuția)
Scadenta anticipata, exigibilitate c_dobrescu c_dobrescu As vrea sa stiu care este termenul in care banca declara contractul exigibil si cand cere banca scadenta anticipata. In contractul de credit la unul din puncte ... (vezi toată discuția)