avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua. Tatal meu a murit in 2005 fiind atunci casatorit cu o alta femeie,aceasta anul trecut a declarat ca tatal meu nu mai are niciun mostenitor iar tot terenul pe care il detinea tata i-a revenit ei. Tinand cont ca aceasta femeie este invarsta nu vreau sa o car prin tribunal, am putea face un contract de donatie sau testamen fara ca aceasta sa poata fi revocat mai tarziu de catre alte persoane? ( ea are inca doua fete care nu sunt facute cu tatal meu)
Cel mai recent răspuns: miji , utilizator 14:26, 27 Februarie 2014
faceti act de vanzare - cumparare sau donatie.
fara sa se cunoasca cazul in speta nu puteti primi un sfat avicat. insa, recomandabil este sa va faca act de vanzare-cumparare.
Va multumesc, o zi buna!
Atat donatia cat si testamentul pot fi atacate de fiicele mamei vitrege.
Nu contest ca e batrana si aveti mila de ea.....dar dansei i-a fost mila de copilul sotului ei? Cred ca cea mai sigura varianta pt. dvs. ar fi sentinta judecatoreasca prin care vi se confirma dreptul de proprietate ca mostenitor legal al tatalui dvs. Sau, daca doriti, contract de vanzare-cumparare cu dovada platii pretului prin transfer bancar.(insa sa mai si platiti pret pt. a intra in dreptul dvs. legal.....deja mi se pare cam mult).
Am fost la tribunal si un avocat ne-a spus ca daca in termen de 6 luni de la deces nu am dezbatut mostenirea nu mai avem niciun drept asupra acelui teren deoarece sotia a suportat cheltuieli (plata impozitului) pana acum. Remarc ca noi nu am stiu de acest pamant pana anul acesta cand ni s-a spus de la primarie,deoarece tatal meu nu s-a mai interesat de mine de la varsta de 3 ani.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
miji, utilizator

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare ovidiu_puscasu ovidiu_puscasu am un teren mostenit prin actul de vanzare cumparare de la parinti mama fiind decedata tatal fiind vitreg poate sa mil anuleze fara acordul propietarului dak ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters147225 ContSters147225 Am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui natural in situatia in care acesta mai are o fiica cu sotia actuala ? Fiica - sora mea vitrega - este ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea dupa tatal meu yonelluss yonelluss am si eu o problema juridica si nu prea imi permit un avocat si as vrea sa ma lamuriti in legatura cu o problema legata de mostenire in urma decesului tatalui ... (vezi toată discuția)