Buna ziua. Tatal meu a murit in 2005 fiind atunci casatorit cu o alta femeie,aceasta anul trecut a declarat ca tatal meu nu mai are niciun mostenitor iar tot terenul pe care il detinea tata i-a revenit ei. Tinand cont ca aceasta femeie este invarsta nu vreau sa o car prin tribunal, am putea face un contract de donatie sau testamen fara ca aceasta sa poata fi revocat mai tarziu de catre alte persoane? ( ea are inca doua fete care nu sunt facute cu tatal meu)
Atat donatia cat si testamentul pot fi atacate de fiicele mamei vitrege.
Nu contest ca e batrana si aveti mila de ea.....dar dansei i-a fost mila de copilul sotului ei? Cred ca cea mai sigura varianta pt. dvs. ar fi sentinta judecatoreasca prin care vi se confirma dreptul de proprietate ca mostenitor legal al tatalui dvs. Sau, daca doriti, contract de vanzare-cumparare cu dovada platii pretului prin transfer bancar.(insa sa mai si platiti pret pt. a intra in dreptul dvs. legal.....deja mi se pare cam mult).
Am fost la tribunal si un avocat ne-a spus ca daca in termen de 6 luni de la deces nu am dezbatut mostenirea nu mai avem niciun drept asupra acelui teren deoarece sotia a suportat cheltuieli (plata impozitului) pana acum. Remarc ca noi nu am stiu de acest pamant pana anul acesta cand ni s-a spus de la primarie,deoarece tatal meu nu s-a mai interesat de mine de la varsta de 3 ani.
Mostenire
ContSters147225
Am dreptul la mostenire in urma decesului tatalui natural in situatia in care acesta mai are o fiica cu sotia actuala ? Fiica - sora mea vitrega - este ... (vezi toată discuția)