am si eu o problema juridica si nu prea imi permit un avocat si as vrea sa ma lamuriti in legatura cu o problema legata de mostenire in urma decesului tatalui meu natural(acum doi ani si jumatate).succesiunea nu a fost facuta,deoarece am nelamuriri in privinta dreptului ce mi se cuvine de pe urma tatalui,acesta fiind recasatorit cu o alta femeie si avand impreuna cu aceasta o fata(sora vitrega).m-am interesat sa vad ce avere a lasat tatal meu in urma decesului si am aflat cu uimire ca mostenirea data de bunicii mei tatalui meu a fost data fratelui celei de-a doua sotii in anul 94 prin contract vanzare cumprare cu trei milioane lei vechi(adica toata averea lui,casa +teren),ulterior fratele donand tot ceea ce a cumparat de la tatal meu surorii lui (sotia tatalui meu,ei fiind casatoriti in continuare).precizez ca nu am beneficiat de nimic de pe urma lui,nici macar pensie alimentara.am uitat sa precizez ca tatal meu sa sinucis.as vrea sa stiu daca mai pot beneficia de mostenire de pe urma tatalui meu,si daca se merita sa atac in instanta actul de vanzare cumparare si daca am sanse sa castig(sanse reale) multumesc anticipat
Teoretic aveti acelasi drept la mostenirea tatalui dvs. cu al fratelui vitreg. Trebuia insa sa cereti deschiderea succesiunii in termen de 6 luni de la deces, termen dupa care, daca nu ati facut niciun act tacit de acceptare (ceea ce nu cred, daca nu locuiati cu tatal si nici nu aveati relatii cu acesta), decadeti din dreptul de a accepta succesiunea.
In acelasi timp, daca tatal dvs. a vandut intreaga avere altcuiva, chiar daca pare un act de rea-credinta, este foarte greu sa cereti anularea acestui act, nefiind supus prevederilor referitoare la reductiune, vanzarea-cumpararea nefiind o liberalitate (ca donatia ori legatul testamentar). Singura solutie ar fi sa cereti anularea actului pentru simulatie, dar in conditii greu de precizat aici si destul de complexe.
Iar faptul ca nu va permiteti un avocat va dezavantajeaza si mai mult, situatia fiind aproape...imposibila.:( Iar singura varianta de evaluare corecta, concreta si clara a acesteia ar reprezenta-o tocmai aprecierea unui profesionist, care sa studieze in detaliu cazul.
Succes oricum!