Am lucrat ca depanator r-tv in coop.mestsugareasca si stiu ca pot beneficia de grupa a doua de munca dar in anexa a doua nu regasesc aceasta meserie va rog daca puteti sa ma ajutati unde sa caut.
Daca nu ati gasit in anexa 2 la Ord. MMPS nr. 50/ 1990, ca fiind nominalizata activitatea desfasurata de dvs., ar trebui sa intrebati "sursa" care v-a spus ca aveti dreptul la grupa de munca - la ce pozitie din anexa 2 se incadreaza activitatea de depanator radio-tv.
M-am uitat prin document si nu am gasit nici eu. In mod normal, daca activitatea dvs. ar fi fost mentionata, trebuia nominalizata astfel: activitatea de depanator radio-tv la Cooperativa mestesugareasca .....
Sunt si alte conditii pentru a putea beneficia de grupa de munca. La data aparitiei ordinului, cooperativa mestesugareasca unde ati lucrat trebuia sa intocmeasca niste documente scrise privitoare la locuri de munca/ posturi de lucru care se incadreaza in grupa de munca, sa primeasca aviz ITM, sa nominalizeze lucratorii, sa faca mentiuni in carnetele de munca ale lucratorilor, sa achite cas majorat la casele de pensii, corespunzator cu numarul de lucratori nominalizati in grupe de munca.
Firma respectiva trebuie sa va elibereze o adeverinta, prin care sa confirme nominalizarea dvs. in grupa de munca prin decizia interna a angajatorului nr. .... / pozitia ...., respectand modelul din anexa 14 la Legea pensiilor publice nr, 263/ 2010 si completand toate rubricile din modelul respectiv, daca nu s-au facut mentiuni corecte in carnetele de munca. Decizia interna a angajatorului trebuie anexata la adeverinta emisa de catre firma unde ati lucrat.
Ordinu nr.50/1990
iuliadinu
Un fost salariat a lucrat in perioada 26.05.1980 -30.06.1985 la un CAP avand functia de rutierist tractand remorci cu capacitatea de 10.to.
in perioada ... (vezi toată discuția)