avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua am si eu o intrebare - stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua am si eu o intrebare - stimulent de insertie

Am fost in concediu crestere copil si trebuia sa stau 2 ani dar m-am intors la servici dupa ce a facut copilul 1 an.Imi poate spune cineva daca mai primesc indemnizatia de 500 lei si dupa cit timp ma pot da afara de la servici
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 27 Februarie 2014
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si ati reluat activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Mergeti la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si solicitati plata stimulentului de insertie.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
...

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

3. - Inseamna ca pe perioada cat beneficiati de stimulentul de insertie nu vi se poate inceta contractul individual de munca (CIM) timp de 6 luni dupa ce se termina plata stimulentului de insertie.
- Expresia "cu pana la 6 luni" insemna ca daca in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil angajatorului sau in Regulamentul intern al acestuia este prevazut un termen mai mic de 6 luni atunci se aplica acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie dianamuresan dianamuresan Buna ziua, Va rog sa-mi confirmati daca sunt informata corect cu un rasp la urm intrebari: 1. Trebuie sa imi intocmesc dosarul pt indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie innaflorina innaflorina Buna ziua.Am o nelamurire si eu in legatura cu stimulentul de insertie.Sotul meu lucreaza la o firma si dupa ce am nascut, eu neavand dreptul la indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic ctinescucristina ctinescucristina Daca am optat pentru a sta in CIC 1 an pana in mai 2013, la intoarcerea in societate aceasta mai este obligata sa ma tina cele 6 luni? Care este baza legala? ... (vezi toată discuția)