Am fost in concediu crestere copil si trebuia sa stau 2 ani dar m-am intors la servici dupa ce a facut copilul 1 an.Imi poate spune cineva daca mai primesc indemnizatia de 500 lei si dupa cit timp ma pot da afara de la servici
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si ati reluat activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Mergeti la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea si solicitati plata stimulentului de insertie.
2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
3. - Inseamna ca pe perioada cat beneficiati de stimulentul de insertie nu vi se poate inceta contractul individual de munca (CIM) timp de 6 luni dupa ce se termina plata stimulentului de insertie.
- Expresia "cu pana la 6 luni" insemna ca daca in Contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil angajatorului sau in Regulamentul intern al acestuia este prevazut un termen mai mic de 6 luni atunci se aplica acest termen.