avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort / credit / minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort / credit / minori

Buna ziua
Inainte de a lua o decizie finala (nu stiu daca divortam sau nu - adica sotul ar cam pleca dar il cam tin copiii si...creditul) as vrea sa stiu cam in cesituatie ma aflu.
Ideea este urmatoarea:
-Casatoriti de 10 ani, 2 copii minori, credit cu ipoteca destul de mare.
-Locuim cu soacra mea intr-un apartament care este ipotecat pt creditul nostru
-Am construit o casa care nu este finalizata dar se poate locui in ea, nu are inca cadastrul si intabulare. Nici unul din noi nu poate prelua singur creditul.
In cazul unui divort ma intereseaza doar copiii, sa stea cu mine. Ce sanse am in conditiile in care nu am casa pe numele meu (dar nici sotul)? Ma pot muta in casa parintilor mei dar ei sunt din alt oras. Daca refuz sa mai platesc la credit pierdem si apartamentul ipotecat si casa ...si poate nu-i de ajuns sa incheiem...
Repet nu s-a ajuns aici dar ......vreau sa fiu pregatita pt orice eventualitate. In cazul in care ma mut cu chirie conteaza in fata unui judecator ca am unde sta cu copiii??
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters315377 , utilizator 13:59, 28 Februarie 2014
Conteaza, sigur ca da. Nu doar propietarilor de case li se incredinteaza copiii.
Referitor la problema copiilor.....depinde cumva faceti probatoriul in instanta referitor la posibilitatile dvs. materiale si afective referitor la copii....instanta va decide si va incredinta copiii functie de interesul major al copiilor! S-ar putea sa dea un copil unui parinte si un copil celuilalt parinte....este bine sa aveti o "gazduire", casa cu regim de permanenta!...asa incat eu apreciez ca este mai bine sa stati la parintii dvs (chiar daca intr-un alt oras), decat cu chirie, cu conditia sa aveti conditii decente de trai pentru copii!... cat despre problemele imobiliare....complicat, foarte complicat......!!!!
tatal trebuie sa-si dea acordul pt mutarea in alt oras?
sa desparta copiii? exclus !!! mi se pare acea mai mare greseala pe care o pot lua judecatorii
Acordul tatalui se da doar pentru plecari in strainatate, nu in alta localitate din Romania; acest lucru, daca este bine, il va hotara instanta de judecata!
Da, este o greseala ca instanta sa desparta cei doi copii, dar exista in practica si astfel de solutii....iar dvs. trebuie sa o luati si pe aceasta in calcul!

Alte discuții în legătură

Divort/minori/partaj monnica16 monnica16 Buna ziua Vreau sa divortez asta insemnand sa imi gasesc un apartament de inchiriat unde sa locuiesc cu copiii. Care sunt pasii de urmat in stabilirea ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/tutela CarlaSantos CarlaSantos Buna ziua, situatia mea e mai complicata. Suntem casatoriti din 2009, avem 2 copii de 2 si 3 ani. De 4 ani sotul nu are serviciu. Eu da, am un serviciu stabil. ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului carmenglavan carmenglavan am un copil,o fetita de 7 ani,sunt casatorita si as vrea sa stiu ce sanse am ca fetita mea sa stea cu mine si nu cu sotul in cazul unui eventual divort.inteleg ... (vezi toată discuția)