Buna ziua, situatia mea e mai complicata. Suntem casatoriti din 2009, avem 2 copii de 2 si 3 ani. De 4 ani sotul nu are serviciu. Eu da, am un serviciu stabil. Vrem sa divortam deoarece el m-a inselat de n ori si e un stres psihic imens care ma afecteaza. Inainte de casatorie el detinea un apartament care a fost vandut si cu banii respective s-a inceput ridicarea unei case pe teren aflat in mostenire pe numele sau. Casa inca nu este intabulata deci practic nu exista. Momentam locuim la soacra in apartament din care sotul are cota parte tot mostenire..
Ideea este ca nu stiu de unde sa incep, sa nu afecteze copii aceasta situatie si sa ramana cu mine amandoi. M-am gandit sa imi caut chirie si sa ma mut cu ei. Dar salariul nu imi va permite sa le ofer decat strictul la limita. Nu stiu ... cum sa procedez. Daca sotul nu lucreaza cum poate plati pensie alimentara? Sau exista riscul sa pierd copii sa stea cu el si soacra pe motiv ca au locuinta stabile si eu sa fiu obligata la pensie alimentara? Mentionez ca venitul meu e de 1600 ron net. Oare ce pot cere din bunurile existente? Din casa in cosntructie? Va rog un sfat, o iluminare....
Multumesc anticipat.
Avand in vedere ca banii din care a fost construita casa provin din vanzarea unui apartament ce ii apartinea Dvs aveti sanse sa obtineti doar o suma relativ mica sub forma de despagubiri pentru ceea ce ati investit acolo in timpul casatoriei + anumite bunuri din casa. Va trebui insa sa dovediti aportul Dvs la casa ridicata. Banuiesc ca in acest sens va solicita serviciile unui avocat care sa ii apere interesele, ceea ce va sfatuiesc si pe Dvs. Ideal ar fi sa faceti acest partaj amiabil evitand astfel costuri destul de ridicate si un stres enorm. Cu privire la copii , faptul ca stati cu chirie este doar un aspect nu foarte relevant pentru a obtine domiciliul copiilor. Daca faceti dovada autoritatii tutelare ca aveti un spatiu decent in care sa ii cresteti nu va fi o problema. Drepturile si obligatiile parintesti ( " custodia") va fi comuna ambilor parinti. Dacaa se va stabili ca minorii sa locuiasca cu Dvs va trebui sa va plateasca pensie. Problemna este ca neavand serviciu i se va stabili o suma minima. Singura sansa este ca dupa ce obtineti hotararea, in cazul in care nu va va da pensia sa il executati silit pe bunurile detinute. Banuiesc ca sunteti constienta ca nu puteti spera la vreun ajutor din partea unei persoane care si-a luat raspunderea de a face doi copii fara a avea venituri.
Pentru copiii, la stabilirea locuintei conteaza foarte mult si cine s-a ocupat de ei pana acum si cine are mai multa disponibilitate de a se ocupa in continuare.
Varsta mica a celor doi copii este un argument in plus ca domiciliul copiilor sa fie stabilit la dvs.
Stiu ca banii pot fi o problema, dar din experienta personala nu va recomand sa va inhamati la divort / partaj / incredintare minori fara ca sa apelati la un avocat.
Din intrebarile dvs. se vede ca anticipati in mod realist si corect ce va asteapta. Nu va fi usor ce va asteapta, lipsa unei locuinte va ingreuneaza situatia (macar daca ati fi avut una comuna a carei valoare sa o impartiti, tot era ceva). Va admir ca nu va complaceti in situatia de a fi inselata constant, nu trebuie sa ramaneti captiva intr-o casnicie pe care nu o doriti.
Sotul vrea copii? Dar soacra dvs.?
Pana sa reincep serviciul dupa maternitate eu m-am ocupat de ei permanent, acum intre 7 si 16 sunt la servici, si sta soacra cu ei ii duce si adduce de la gradi/cresa. Sotul se implica destul de putin, ii iubeste dar se implica cu adevarat. E si mai muolt plecat la diverse mici lucrari. Dupa divort, toata baza e in soacra mea daca va dori sa ma mai ajute, daca nu, eu nu am rude aici nefiind din zona de loc, ci doar din 2006. Multumesc pentru raspuns.
Partaj
ContSters142247
Buna ziua,
sunt casatorita de 13 ani si am aflat de curand ca sotul meu ma insela cu o prietena de familie, am intentat procesul de divort , dar as dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort
andamainan
Sunt casatorita de aproape 5 ani si am doi copii mici de 1 an si respectiv 2 ani. Problema este ca vrem sa divortam, intrucat nu ne mai intelegem. Mi se ... (vezi toată discuția)