avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort


Sunt casatorita de aproape 5 ani si am doi copii mici de 1 an si respectiv 2 ani. Problema este ca vrem sa divortam, intrucat nu ne mai intelegem. Mi se reproseaza ca am facut al doilea copil, in ciuda problemelor materiale, ca il suspectez ca ma inseala dupa ce a venit acasa cu semne pe gat, mai rau e ca a inceput sa ma si bata. Eu nu pot sa astept sa primesc iar bataie pt a obtine un certificat medical si nici nu am dovezi clare ca m-ar insela. Nu vreau ca eu si copiii mei sa traim in aceste conditii. As vrea sa stiu cui i se vor incredinta copiii, intrucat eu am un serviciu stabil, el nu, dar nu am o locuinta, cel mult am putea locui la parintii mei, care sunt din oras. Apartamentul unde stam acum e proprietatea lui, l-a cumparat de la un batran cu conditia ca el sa aiba dreptul de a locui intr-o camera cu acces la dependinte, insa acesta a plecat demult de aici pt ca nu i-a mai convenit si sta acum cu chirie in alta parte, avand pensie mare. Ce se poate intampla in cazul asta, cine ramane in apartament si ce se intampla cu copiii, care sunt foarte atasati si de tata? El e un tata bun, nu pot sa-i reprosez nimic, se straduieste sa aduca bani acasa si munceste din greu. Pe mine ma deranjeaza cum se comporta cu mine, ma dispretuieste si ma desconsidera, zice ca nu sunt in stare de nimic si ma terorizeaza sa nu-i ies din cuvant si sa fac numai ce zice el. Pe langa stres, mai am parte si de bataie si asta se intampla de fata cu copiii, ori eu nu pot sa accept asa ceva. Va rog daca puteti sa ma lamuriti care vor fi consecintele in cazul unui divort. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ro_red_rosu , utilizator 11:33, 25 Iunie 2010
- puteti formula cerere de desfacere a casatoriei
- de regula copii sunt incredintati mamei, faptul ca nu aveti o locuinta nu are o asa mare importanta atata timp cat puteti locui impreuna cu parintii dumneavoastra, mai ales ca cei 2 sunt minorii si nu sunt la scoala
- apartamentul cumparat de sotul dumneavoastra prin uzufruct viager daca am inteles bine, se poate partaja cu conditia sa fi fost casatoriti mai inainte de cumpararea acestuia, in acest caz se poate solicita atribuirea catre dumneavoastra a apartamentului iar dv sa-i platiti o sulta.., ori invers
Apartamentul a fost cumparat inainte de casatorie,, insa toate bunurile din el imi apartin. In cazul in care eu plec cu copii cu tot pot cere despagubiri pt toate imbunatatirile aduse de mine sau nu ma aleg cu nimic? Pot cere pensie alimentara pt copii si de regula cat se acorda avand in vedere ca sotul nu are un serviciu momentan si nu beneficiaza nici de somaj pt ca are cartea de munca neplatita de firma unde a lucrat si practic e blocata. In cat timp se poate acorda divortul sau desfacerea casatoriei? Sunt multe intrebari, dar vreau sa stiu la ce sa ma astept. Multumesc pt sprijin!
Asupra imbunatatirilor aduse in apartament,dvs.aveti un drept de creanta.
in ce priveste pensia alimentara,veti putea cere obligarea paratului la plata unei pensii.Daca paratul va face dovada ca nu are loc de munca, atunci o sa se stabileasca pensia numai in baza venitului minim pe economie.

Multumesc mult pentru raspunsuri! De regula cam cat dureaza pana se acorda divortul ? Daca plec cu copiii de acasa nu se interpreteaza ca am parasit domiciliul?
Divortul va dura pentru ca deja se dau de la data introducerii actiunii termene in luna decembrie si chiar ianuarie si efectiv veti avea 2 pana la 4 infatisari, depinde de la caz la caz., nu se poate estima niciodata exact cat dureaza un proces pentru ca se pot ivi incidente procedurale.Apoi exista caile de atac apelul si recursul.
Mai mult decat atat, dupa pronuntarea sentintei instantei de fond urmeaza redactarea hotararii in 30 de zile , apoi comunicarea si de la comunicare curge termenul de 30 de zile de apel.
Puteti pleca linistita , nu exista aceasta posibiliatate pentru ca nu se incrimineaza nicaieri plecarea din domiciuliul comun.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Reintegrare in locuinta comuna adria3asmel adria3asmel Fostul sot ne-a determinate sa plecam din locuinta ( proprietatea lui ) pe mine impreuna cu doi copii minori. Stam in chirie, rezervele s-au terminat si nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort la mai putin de un an anca.ungureanu anca.ungureanu buna ziua. problema mea e una simpla... m-am casatorit in februarie a.c. , nu avem bunuri comune (exceptie un pc cumparat de mama mea in rate , rata e pe ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)