avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Separarea in vederea divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Separarea in vederea divortului

Buna seara,

Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul conjugal, impreuna cu copiii, separandu-se astfel de sot. Sotul o ameninta ca nu poate lua copiii, ca o da la politie, circ, etc. Intrebarea e: Ce drepturi si obligatii au parintii in timpul separarii, pe perioada divortului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 5 Ianuarie 2017
Părinții au aceleasi drepturi fata de copii si in timpul casatoriei si dupa despartirea in fapt si uneori si dupa divort..

Se spune de altfel ca divortează părinții si nu părinții de copii.
Ok, dar intrebarea mea e daca mama poate pleca de acasa cu copiii, de exemplu la parintii ei, pentru a scapa de sotul abuziv (verbal), pana la finalizarea divortului
Da ,poate sa plece fara nici o problema.In cursul procesului martorii care vor fi audiati pot sa declare pe langa celelalte motive care au dus la desfacerea casatoriei su faptul ca sotia a plecat de acasa datorita comportamentului abuziv al sotului.
Da, poate pleca cu copii la parintii ei.
Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in conditiile descrise, mai ales ca la mijloc sunt si doi minori care banuiesc ca sunt nevoiti sa asiste la aceste scene.
Buna seara,
Poate pleca cu copiii.
Sa nu uite ca acei copii au si tata si sa-i permita sa ia legatura cu ei civilizat (daca se poate din partea ambilor, fara scandal, injurii si altele asemenea).
Doamna, incercati dumneavoastra sa aratati intelepciune.

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa imi iau copiii si sa plec? ContSters412228 ContSters412228 Bună ziua, am dreptul sa ma angajez si sa nu mai locuiesc cu soțul daca avem doi copii?Nu il mai suport nici pe el nici pe maicasa.Poate sa îmi facă ... (vezi toată discuția)
Mama a parasit domiciliul conjugal CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: mama a 2 copii mici a plecat cu acordul sotului ei (tatal copiilor) la lucru in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Si-a parasit familia ContSters325926 ContSters325926 prietena mea a fost parasita de sotul ei(el s-a mutat cu amanta)ea locuieste acum in casa socrilor cu copiii(locuieste cu socrul si cu o cumnata)..idea este ca ... (vezi toată discuția)