avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort


Sunt casatorita de aproape 5 ani si am doi copii mici de 1 an si respectiv 2 ani. Problema este ca vrem sa divortam, intrucat nu ne mai intelegem. Mi se reproseaza ca am facut al doilea copil, in ciuda problemelor materiale, ca il suspectez ca ma inseala dupa ce a venit acasa cu semne pe gat, mai rau e ca a inceput sa ma si bata. Eu nu pot sa astept sa primesc iar bataie pt a obtine un certificat medical si nici nu am dovezi clare ca m-ar insela. Nu vreau ca eu si copiii mei sa traim in aceste conditii. As vrea sa stiu cui i se vor incredinta copiii, intrucat eu am un serviciu stabil, el nu, dar nu am o locuinta, cel mult am putea locui la parintii mei, care sunt din oras. Apartamentul unde stam acum e proprietatea lui, l-a cumparat de la un batran cu conditia ca el sa aiba dreptul de a locui intr-o camera cu acces la dependinte, insa acesta a plecat demult de aici pt ca nu i-a mai convenit si sta acum cu chirie in alta parte, avand pensie mare. Ce se poate intampla in cazul asta, cine ramane in apartament si ce se intampla cu copiii, care sunt foarte atasati si de tata? El e un tata bun, nu pot sa-i reprosez nimic, se straduieste sa aduca bani acasa si munceste din greu. Pe mine ma deranjeaza cum se comporta cu mine, ma dispretuieste si ma desconsidera, zice ca nu sunt in stare de nimic si ma terorizeaza sa nu-i ies din cuvant si sa fac numai ce zice el. Pe langa stres, mai am parte si de bataie si asta se intampla de fata cu copiii, ori eu nu pot sa accept asa ceva. Va rog daca puteti sa ma lamuriti care vor fi consecintele in cazul unui divort. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ro_red_rosu , utilizator 11:33, 25 Iunie 2010
Multumesc frumos pentru raspuns! M-ati ajutat mult sa iau decizia corecta! Sper sa fie bine de aici incolo!
In termen de 3 ani de la desfacerea casatoriei prin divort (prescriptia intre soti e suspendata) va puteti recupera sumele de bani investitate pentru imbunatatirea aparatementului , bun propriu al sotului.
Bunurile dobandite de la data casatoriei , de regula , sunt comune , si pot fi cuprinse in masa partalabila,putand exista un act de partaj conventional.
Buna ziua,
Avem prima infatisare la sfarsitul lui septembrie, nu avem copii suntem casatoriti de 11 ani, divortul e de comun acord. La aceasta prima infatisare , in conditiile in care amandoi suntem de acord, vom mai avea si termen de impacare, urmand si alta infatisare la tribunal, sau se termina divortul de la prima infatisare?:worthy:
Va multumesc
O zi buna
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
ro_red_rosu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in locuinta comuna adria3asmel adria3asmel Fostul sot ne-a determinate sa plecam din locuinta ( proprietatea lui ) pe mine impreuna cu doi copii minori. Stam in chirie, rezervele s-au terminat si nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort la mai putin de un an anca.ungureanu anca.ungureanu buna ziua. problema mea e una simpla... m-am casatorit in februarie a.c. , nu avem bunuri comune (exceptie un pc cumparat de mama mea in rate , rata e pe ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)