avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În urma unui episod de violență domestică, soția ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. Cum ar trebui procedat legal?

Buna dimineata,
Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si copiii, sotul este rugat sa duca aparatul respectiv in ambalaj.Acesta dupa ce strange masa spala vasele, isi aduce aminte dintr-odata de faptul ca florile din casa nu mai fusesera udate deci se ocupa sa puna apa la flori.

Intre timp sotia revenind la bucatarie, observa prezenta in continuate a aparatului de prajit cartofi fapt pentru care reatrage atentia sotului, pe un ton rastit. Revenind in camera, sotia vede pe parchet apa prelingandu-se din tavits unfi flori udate si incepe sa arunce asupra sotului niste injuraturi, reprosandu-lipsa de interes fata de casa si de munca depua de sotie pentru amenajari unde sotia avusese contributia majora atat cu muncitorii, cunostinte si provenind din aceasi localitate cu sotia.Sotul sterge balta, nervos si el spunand ca rezolva, nu este necesara reactia.

Sotia il loveste, cu mopul, sotul riposteaza.Se escaladeaza situatia, sotia il loveste pe sot, acesta o loveste inapoi pe sotie cu pumnul in gura, chiar cand apar copiii.
Situatia degenereaza si mai mult, sotia ii arunca sotului invective de tot felul inclusiv despre mama acestuia, blestemand, jignind, reprosand viata pe care acesta i-a stricat-o.

Sotul a avut doua apartamente, erau modest amenajate iar apartamentul ales de sotie unde sa locuiasca dupa nunta, a fost amenajat cu banii din nunta si aceasta organizata de parintii sotiei (Sotul atunci ramasese fara loc de munca dupa ce se stabilise nunta pe care su propus socrii ca o organizeaza, sotul neavand bani).Apartamentul unde s-a derulat scena este cel unde a locuit mama sotului, dupa moartea acesteia tot socrii au decis sa amenajeze apartamentul.

In acte, apartamentul apare pe numele mamei decedate a sotului, sotia i-a pus in vedere sotului sa parseasca locuinta amenintand-ul pe sot cu denunt la politie si inchisoare pe durata de un an.

Avand in vedere situatia, cum anume ar trebui procedat legal? Nu sotul a inceput bataia, a reactionat, dar astfel de situatii se mai intamplasera dar sotul nu a reactionat atunci.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 22:49, 17 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs sunteți soțul? Ce doriți să obțineți, desfacerea căsătoriei? Probabil se va desface din culpă comună dacă chiar credeți că este cazul să divorțați!
Dacă copii sunt mici, probabil li se va stabili domiciliul la mamă cu obligația dvs de a plăti pensie de întreținere!
Mergeți la o consultație juridică dacă decizia de a divorța este fermă, însă gândiți-vă bine, poate salvați totuși căsătoria!
Prea multe amănunte,doar în cadrul unei consultații plătite puteti insista pe dinamica relațiilor de fam,istoric,povesti etc.Raspunsul e simplu divorț daca nu mai puteti convietui mai ales ca si copii sunt martorii unor astfel de scene.
Buna ziua.
Daca sunteti sotul in cauza si apartamentul este pe numele mamei dvs. atunci acesta va apartine, prin mostenire, daca nu mai aveti alti frati/surori.
Sotia poate cere jumatate din valoarea lucrarilor de renovare, daca acestea s-au facut din banii ei, sau toata valoarea-daca este vorba de banii parintilor dumneaei.
Copii ce varsta au?
Au mai existat asemenea conflicte?
Nu ar strica sa discutati cu un psiholog dupa ce treceti pe la avocat.
Daca puteti merge impreuna șa psiholog ar fi perfect.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua,
Da, au mai existat, ultimul cu imbranceli si lovituri dar fara riposta sotului fiind in martie anul trecut, in rest reprosuri destul de virulente si dese despre lipsa interesului pentru ingrijire mobilier de ex din cauza uzurii, fata unui coltar s-a deteriorat la fel si covorul din camera sotului desi se curata poate de doua ori in timpul saptamanii si general in weekend.
Intrebarea mea ar fi: sunt pasibil de vreo pedeapa penala daca ripostez la lovituri? Aseara ripostand am lovit-o in zona gurii apoi nu am dat inapoi cu toate ca s-a dezlantuit asupra mea.
As vrea sa ii urmez cererea si sa plec mai ales ca mi-a zis ca fetele noastre in varsta de 11 ani ar fi ingrozite si nu doresc sa ma mai vada dar nu am unde sa plec iar momentan am si credit in derulare.
Sotia zicea de o vizita la notar sa dau declaratie ca nu am pretentii asupra apartamentelor dar cel unde locuim este inca pe numele mamei mele iar pe celalat avem contrat de proprietate, neinregistrat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
karl_holcroft, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle nu.merge cu ce zice soția,cu ce a auzit ea de la vecina cu studii de drept la ff etc.Daca vreti sa aflati ce drepturi aveti,ce puteti obtine la un partaj mergeți la un av si discutați.Daca o invata cineva are mari șanse să obțină ordin de protectie,sa va evacueze temporar din imobil,sa va faca plângere penală etc.

Alte discuții în legătură

Bună seara, in situația în care soțul este agresat fizic ... Radu_iugabv Radu_iugabv Bună seara, In situația în care soțul este agresat fizic de către soție, care ar fi cea mai potrivită soluție? Sigur, in afara unei riposte fizice, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua într-un moment de dezamăgire prietenul meu si-a lovit ... Noahcristi Noahcristi Bună ziua într-un moment de dezamăgire prietenul meu sia lovit soția iar fostul sot aflat ,iei sunt într-un proces de custodie mama copilului poate ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)