avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În urma unui episod de violență domestică, soția ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. Cum ar trebui procedat legal?

Buna dimineata,
Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si copiii, sotul este rugat sa duca aparatul respectiv in ambalaj.Acesta dupa ce strange masa spala vasele, isi aduce aminte dintr-odata de faptul ca florile din casa nu mai fusesera udate deci se ocupa sa puna apa la flori.

Intre timp sotia revenind la bucatarie, observa prezenta in continuate a aparatului de prajit cartofi fapt pentru care reatrage atentia sotului, pe un ton rastit. Revenind in camera, sotia vede pe parchet apa prelingandu-se din tavits unfi flori udate si incepe sa arunce asupra sotului niste injuraturi, reprosandu-lipsa de interes fata de casa si de munca depua de sotie pentru amenajari unde sotia avusese contributia majora atat cu muncitorii, cunostinte si provenind din aceasi localitate cu sotia.Sotul sterge balta, nervos si el spunand ca rezolva, nu este necesara reactia.

Sotia il loveste, cu mopul, sotul riposteaza.Se escaladeaza situatia, sotia il loveste pe sot, acesta o loveste inapoi pe sotie cu pumnul in gura, chiar cand apar copiii.
Situatia degenereaza si mai mult, sotia ii arunca sotului invective de tot felul inclusiv despre mama acestuia, blestemand, jignind, reprosand viata pe care acesta i-a stricat-o.

Sotul a avut doua apartamente, erau modest amenajate iar apartamentul ales de sotie unde sa locuiasca dupa nunta, a fost amenajat cu banii din nunta si aceasta organizata de parintii sotiei (Sotul atunci ramasese fara loc de munca dupa ce se stabilise nunta pe care su propus socrii ca o organizeaza, sotul neavand bani).Apartamentul unde s-a derulat scena este cel unde a locuit mama sotului, dupa moartea acesteia tot socrii au decis sa amenajeze apartamentul.

In acte, apartamentul apare pe numele mamei decedate a sotului, sotia i-a pus in vedere sotului sa parseasca locuinta amenintand-ul pe sot cu denunt la politie si inchisoare pe durata de un an.

Avand in vedere situatia, cum anume ar trebui procedat legal? Nu sotul a inceput bataia, a reactionat, dar astfel de situatii se mai intamplasera dar sotul nu a reactionat atunci.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 22:49, 17 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Celalalt apartament este inchiriat, avem chiriasi care stau acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate utilizator
Din ceea ce ne scrieti situatia in familia dvs este prea degradata!!!
Ar trebui sa va despartiti in interesul copiilor.
Cand sotii nu mai au nici un respect unul pt celalalt, cand se insulta, cand unul cu mopul altul cu pumnul, copiii au de ce sa ramana cu sechele psihice pe viata.
Apartamentul in coproprietate cu sotia, cel inchiriat, se va partaja.
Apartamentul mostenit va apartine, sotia nu poate pretinde decat contravaloarea imbunatatirilor afectate de vetustitatea acestora.
O veti putea evacua cu plata acestei contravalori.
Daca tine sa ramana in apartament va trebui sa-i faceti contract si contra-valoarea chiriei sa intre in calculul pensiei alimentare.
ATENTIE, provocarile sotiei, asa cum v-a scris si dl avocat NICULESCU IONUT, au un sens, acest sens este: il fac sa-mi lase urme, ma duc la IML, imi scot certificat medical si-l dau afara avand argumente in justitie.

In general, in natura, animalul cel mai mare si cel mai agresiv are dreptate, ATENTIE, din cele scrise nimic nu ne indica greutatea protagonistilor!!!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea desfacerii casatoriei, prin divort.

Instanta de judecata poate dispune desfacerea casatoriei din culpa comuna, culpa comuna fara motivare ( daca ambele parti litigante ajung la un acord, pentru a fi incidenta aceasta varianta), ori prin acordul partilor litigante, daca si-au manifestat optiunea, in acest sens.

Intr-o proprortie covarsitoare, locuinta minorilor este stabilita la mama.

In sarcina dumneavoastra va fi stabilita obligatia legala de intretinere.

Din expunerea dumneavoastra, imobilul va apartine.

Agresivitatea nu este justificata, chiar daca se poate retine, in speta, starea de provocare.

Este de dorit sa evitati astfel de conflicte, pentru a fi protejati copiii.

Cu referire la masurile fata de minori, acestea sunt in acord cu principiul preeminentei interesului superior al acestora.

Nu poate nimeni presupune ca il incita la agresiune pentru a obtine locuinta. Doar agresorul isi stie cel mai bine casa.
Ce spune doamna este adevarat, nu are nici un drept sa o loveaca.
Cu privire la divort stabilesc ei daca asta vor sau daca este doar o presiune trecatoare a sotiei astfel incat pe viitor sa inteleaga ca nu are nici un drept sa o loveasca.
Daca intelege sa nu o mai loveasca si sa faca demersuri de impacare poate mai sunt sanse sa salveze casnicia. Daca nu intelege casnicia va fi o vesnica cearta si raca.
E gresit sa ziceti ca, vai de la acel aparat ne-am batut. Acolo este un trecut violent si neglijenta in mai multe actiuni ale dvs. (parchetul nou renovat este deja umflat). Este o mare diferenta intre oameni de a fi sau a nu fi atenti cu lucrurile, bunurile lor sau ale altora. Cel neglijent il va sufoca pe cel foarte atent. Cantariti bine situatia familiei dvs, mai ales ca aveti si un copil inca mic la 11 ani.
Dintre persoanele divortate pe car le cunosc si au copii, nu si-au mai gasit linistea/fericirea cu un alt partener dupa divort.
Cantariti foarte bine situatia dvs. si poate apelati la un psiholog sa va salveze casnicia.
Bataia in casnicie este un gest foarte josnic, nu degeaba va indreapta multi spre divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, in situația în care soțul este agresat fizic ... Radu_iugabv Radu_iugabv Bună seara, In situația în care soțul este agresat fizic de către soție, care ar fi cea mai potrivită soluție? Sigur, in afara unei riposte fizice, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua într-un moment de dezamăgire prietenul meu si-a lovit ... Noahcristi Noahcristi Bună ziua într-un moment de dezamăgire prietenul meu sia lovit soția iar fostul sot aflat ,iei sunt într-un proces de custodie mama copilului poate ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)