Buna ziua, situatia mea e mai complicata. Suntem casatoriti din 2009, avem 2 copii de 2 si 3 ani. De 4 ani sotul nu are serviciu. Eu da, am un serviciu stabil. Vrem sa divortam deoarece el m-a inselat de n ori si e un stres psihic imens care ma afecteaza. Inainte de casatorie el detinea un apartament care a fost vandut si cu banii respective s-a inceput ridicarea unei case pe teren aflat in mostenire pe numele sau. Casa inca nu este intabulata deci practic nu exista. Momentam locuim la soacra in apartament din care sotul are cota parte tot mostenire..
Ideea este ca nu stiu de unde sa incep, sa nu afecteze copii aceasta situatie si sa ramana cu mine amandoi. M-am gandit sa imi caut chirie si sa ma mut cu ei. Dar salariul nu imi va permite sa le ofer decat strictul la limita. Nu stiu ... cum sa procedez. Daca sotul nu lucreaza cum poate plati pensie alimentara? Sau exista riscul sa pierd copii sa stea cu el si soacra pe motiv ca au locuinta stabile si eu sa fiu obligata la pensie alimentara? Mentionez ca venitul meu e de 1600 ron net. Oare ce pot cere din bunurile existente? Din casa in cosntructie? Va rog un sfat, o iluminare....
Multumesc anticipat.
Sotul nu doreste sa aiba copii, considera ca ei trebuie sa creasca langa mama. Soacra probabil ca ma va ajuta in continuare cu ei. Multumesc. Inca nu am o idee clara de unde sa incep. Poate eventual prin a cauta chirie.
Da, cautat chirie este un inceput bun... Macar vedeti ce gasiti pe piata ca si conditii si pret.
Este bine daca aveti sprijinul soacrei si daca il pastrati dupa ce anuntati intentia de divort. Cel mai periculos ar fi ca soacra sa doreasca incredintarea celor mici la sot.
Din observatiile mele, barbatii afemeiati nu doresc sa aiba copiii la ei in casa.
Va doresc curaj si noroc.
Partaj
ContSters142247
Buna ziua,
sunt casatorita de 13 ani si am aflat de curand ca sotul meu ma insela cu o prietena de familie, am intentat procesul de divort , dar as dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort
andamainan
Sunt casatorita de aproape 5 ani si am doi copii mici de 1 an si respectiv 2 ani. Problema este ca vrem sa divortam, intrucat nu ne mai intelegem. Mi se ... (vezi toată discuția)