Cu certitudine fapta prezentata de dvs se incadreaza la vatamare corporala din culpa cu conditia ca X sa faca dovada spitalizarii.
Obiectul juridic generic consta, pentru toate infractiunile de lovire si vatamare a integritatii corporale sau a sanatatii, in relatiile sociale referitoare la dreptul fiecarei persoane la integritate corporala si sanatate. Intrucat in cadrul acestor relatii sociale, exista obligatia de a nu aduce atingere dreptului altuia la integritate corporala sau sanatate, vatamarea propriei integritati nu constituie infractiune. In masura in care o asemenea fapta incalca alte relatii sociale ocrotite de lege, ea constituie o alta infractiune.
Indiferent daca a fost culpa comuna sau nu, X se poate adresa instantei si bineanteles poate obtine fara probleme despagubiri.
Procedura cea mai simpla consta in formularea unei plangeri si trimiterea acesteia prin plic cu confirmare de primire pe adresa Judecatoriei teritoriale unde X isi are domiciliu. La primul termen de judecata X va formula instantei pretentiile si va atasa la dosar certificatul medico-legal dupa care va indica instantei toate mijloacele de proba pe care intelege sa le administreze.
Nu cred sa fie vatamare corporala din culpa,cred ca fapta nu este prevazuta de legea penala,dar acum depinde ce o sa scrie si in CML, daca vor fi precizate vreuna din consecintele de la art.194 alin.1.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.
ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 197
Relele tratamente aplicate minorului
Punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.