avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci veterani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci veterani

Buna ziua
Am in intretinere un batran in varsta de 92 ani si am inteles ca are dreptul gratuit la un loc de veci conform legi 44/1994
Ce nu inteleg ,sunt urmatoarele
Beneficiaza de acest drept numai dupa ce moare ?
Se poate face titlu de propietar pe el sau -dupa cum am auzit, la sapte ani iti ia groapa si iti da ramasitele inapoi
Sunt cimitire separate sau daca vad un loc liber intr-un cimitir , pot anunta si-l primesc pe acela?
Sau au contract ei cu anumite cimitire si numai acolo iti poate da loc (daca este asa primesti locul din cimitirul cel mai apropiat de locuinta unde ai trait)
Locuim in Bucuresti
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 16:45, 3 Martie 2014
Fiecare administratie de cimitir are regulament propriu de functionare
Conditionat de gradul de ocupare a locurilor de inhumare,administratia cimitirului poate acorda prin contract de concesioune pe 7 ani loc de inhumare pentru veterani de razboi
De regula organizatiile teritoriale ale veteranilor detin evidenta si raporturi cu administratiile cimitirelor locale,de regula intermediind concesionarea de locuri de inhumare pentru veteranii de razboi
Nu se poate acorda loc de inhumare special decat in baza certificatului de deces al veteranului de razboi
Cum spunea si @ynocentta, fiecare administratie de cimitir are regulament propriu de functionare. Tatal meu a primit loc de veci inca din timpul vietii, prin repartitie de la primarie. Depinde de oras si cimitir. Interesati-va la primaria de care apartine veteranul.
Va multumesc pt atentia acordata, o sa mai complectez cu ce mi-a zis un domn care este sofer pe la veterani, dar care mi-a ,,taiat picioarele,,
Anume, avand locuinta in bucuresti ii poate da veteranului loc de veci gratuit chiar si in timpul vieti, dar trebuie sa plateasca zidirea acelei gropi cu suma de 3000 lei , acea groapa fiind cu doua trepte si care poate ramane familiei si dupa 7 ani daca dai o cotizatie , ceva de genul de 300 lei...acel loc de veci este la ghencea trei... cu alte cuvinte , cum este gratuit daca dau acei bani cu care imi pot cumpara oriunde in alta parte...
Ana1953 a platit ceva tatal tau, spune mai explicit , amanuntit si unde la primarie sa merg...nu la asociatia de veterani ?
Tatal meu spune asa: Asociatia de veterani a propus, iar Primaria a dat un soi de repartitie in urma careia Administratia cimitirului a dat locul. Da, a platit ceva, dar nu imi spune cit. Mai spune asa: daca posesorul isi amenajeaza locul (zidirea cum spuneti dumneavoastra), si-l plateste; daca nu, va plati groparii. El plateste o intretinere anuala a locului. In alta ordine de idei, acolo unde locuiesc eu, stiu ca se plateste concesiunea locului la 20 sau 30 de ani (functie de confesiune si cimitir). O suma deloc neglijabila. Am ajutat o vecina fiindu-i martora la plata concesiunii (asa se cere acolo) si m-am mirat de suma uriasa data la cimitir. Nu-mi amintesc exact, dar acum 7-8 ani cred ca a dat 2000-2500 lei.
Da, il poate folosi si familia. Tocmai am inmormintat-o pe mama.
Cum deciziile Consiliilor locale difera, e bine sa mergeti la Asociatia veteranilor si sa intrebati. Nu e deloc aglomerat acolo.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
ContSters287867, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci in concesiune pe viata coralina coralina Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Locuri veci veterani malamala malamala Buna ziua, As avea nevoie de cateva informatii referitoare la legea privind locurile de veci pentru veteranii de razboi. Locurile date de stat pot fi ... (vezi toată discuția)