avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit forfetar cu orice pret? normele unde sunt?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit forfetar cu orice pret? normele unde sunt?

Buna ziua!

Daca detin un leasing, firma nu mai produce de vreo 6-8 luni nimic, anul trecut am platit impozit pe venit 2,5% si de la 1 ian 2009 am decis sa platesc impozit pe profit si nu mai am aceeasi cifra de afaceri (activitatea s-a diminuat foarte mult, anul trecut am inregistrat pierdere, dar eu am platit impozit) e corect sa platesc acum impozit forfetar? Alt impozit? N-am datorii la stat!

Daca am un contract de leasing pe firma pot suspenda activitatea? Sau ce metode exista?

Multumesc mult de tot!
Normele inca nu sunt.Din cate am citit in OUG nu se aminteste nimic de firmele suspendate.
"Daca am un contract de leasing pe firma pot suspenda activitatea? Sau ce metode exista?"
asta ma interesa in mod deosebit, deoarece am gasit aici cateva detalii -> [ link extern ]

Deci daca am un contract de leasing pe firma pot suspenda activitatea? :)
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
wishlist, utilizator
daca aveti firma suspendata nu puteti sa platiti facturi sa inregistrati facturile si multe altele.Raspunsul e clar, nu.Leasingul il puteti prelua ca pesoana fizica daca si firma de leasing este de acord.
Multumesc, ma gandisem la alternativa asta, insa implica un venit solid si e putin complicat. :((

Oricum astept cu interes normele :foottap: , daca nu apar pana la 1 mai, o sa gasesc o modalitate de a suspenda activitatea firmei #-o

Multumesc frumos pentru raspunsuri! :rolleyes:
davideg a scris:

daca aveti firma suspendata nu puteti sa platiti facturi sa inregistrati facturile si multe altele.Raspunsul e clar, nu.Leasingul il puteti prelua ca pesoana fizica daca si firma de leasing este de acord.

ma scuzati ca intervin dar sunt si eu in aceeasi situatie-
1) in cazul in care avem activitatea suspendata si leasingul va merge in continuare mai pot sa inregistrez facturi, plati in contabilitate?
2) in cazul in care se preia leasingul pe persoana fizica cum se vor inchide conturile din contabilitate deschise cu ocazia leasingului adica 167, 8036 si 8051?
Va multumesc si inca o data va rog sa ma scuzati.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate pe trei ani m_nitu m_nitu Buna ziua . datorita impozitului forfetar ma vad nevoita sa suspend activitatea firmei. Vreau sa va intreb daca are vreo influenta acest lucru asupra ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing predata mea culpa mea culpa buna seara,o societate cu probleme,ca si altele,a fost nevoita sa inapoieze masina luata in leasing.Mentionez ca lunar inregistram factura de leasing ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)