avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie renovare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie renovare

Buna seara,

Am nevoie de ajutorul vostru din nou. Sunt intr-o situatie foarte complicata, dar o sa incerc sa nu ma lungesc prea mult. De doua saptamani am inceput sa imi renovez apartamentul si acum am probleme cu 2 dintre vecini. Inainte sa incep lucrarile m-am gandit ca ar fi cel mai bine sa discut cu administratora despre eventualele ore de liniste (nu este afisata nicio ora de liniste la avizier si administratora este chiar vecina mea de dedesupt). Administratora ne-a spus atunci, si mie si prietenului meu ca ar fi bine sa facem liniste intre 13 si 15 si dupa ora 21 pana la 8 dimineata.

Acum, dupa 2 saptamani in care am lucrat in casa si am respectat orele de liniste mentionate mai sus, administratora a sunat la politie (astazi, sambata, la ora 17:15) si nu mai recunoaste ca noua ne-a spus cu totul alte ore inainte sa demaram renovarea. Greseala noastra este poate ca nu am luat atunci o aprobare scrisa de la ea pe care sa fie mentionate orele de liniste.

Politia a venit si ne-a dat un avertisment ca deh..nu am dat decat doua gauri pentru plintele de la parchet. Insa ne-au promis ca data viitoare, indiferent de galagia pe care o facem si indiferent de ore, vom primi amenda.

Imi puteti da niste idei despre cum as putea sa scap din situatia asta si sa imi continui renovarea? Am primit o sugestie cum ca ar trebui sa obtin acordul vecinilor, dar problema e ca administratora nu imi va da niciun acord si atata timp cat ea va suna la politie, eu voi primi amenzi peste amenzi. Nu cred ca nu exista o lege care sa nu fie de partea mea..Nu mi se pare normal sa nu imi pot renova apartamentul din cauza unui singur vecin care e deranjat..

Multumesc pentru ajutor, ca de fiecare data!
Ruxandra
Este regretabil ca majoritatea locatarilor din imobillele de locuit in comun se grabesc sa solutioneze prin reclamatii la autoritati,in loc sa discute amiabil cu persoan in cauza
Contactati personal presedintele de asociatie,detaliati situatia cu care va confruntati,explicati ca la apartament exista deficiente si defectiuni la instalatia electrica,sanitara care in interesul general ,atat al proprietarului cat si al vecinilor- necesita reparatii,astfel incat o perioada se vor executa reparatii care bineinteles vor genera si zgomote toate acestea fiind realizate cu respectarea programului de liniste prevazut de legea nr 61/1991
Daca stiti ca prin aceasta renovare dvs. nu modificati cu nimic structura de rezistenta a blocului, nu demolati pereti interiori sau alte asemenea modificari, nu trebuie sa va temeti de eventuale amenzi, cu simpla conditie de a respecta prevederile art. 3 pct.26 din legea 61/1991 Republicata.
(26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora).
Dar se mai iau in calcul si orele programului de liniste (daca exista) pus de catre asociatia de locatari, unde este nevoie de un program votat de adunarea generala, stampilat si semnat de catre administrator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
Marcel Mihalache, Avocat
Multumesc pentru raspunsul prompt, insa am o nelamurire in ceea ce priveste punctul 25 al legii 61/1991 Republicata care mentioneaza ca:

25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

Acest punct nu mentioneaza niciun interval orar si Imi e teama ca acelasi punct va fi invocat atunci cand Politia va fi chemata si a doua oara (si voi primi mult promisa amenda). Intrebarea mea este, de fapt: are dreptul Politia sa ma amendeze daca respect orele de liniste din punctul 26? In cazul in care primesc amenda, pot sa o contest in baza acestui punct?

As vrea sa stiu care imi sunt armele inainte sa continui cu renovarea si daca am legea de partea mea..

Multumesc din nou pentru ajutor si profesionalism!
Ruxandra

Am uitat sa mentionez ca prin lucrarile de renovare nu modific in absolut niciun fel structura de rezistenta a blocului :)
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program liniste/renovare CdnM CdnM Buna seara. Vrem sa renovam apartamentul nou cumparat. Exista legea 61/1991 care spune ca orele de liniste sunt 22-08 si 13-14. Apoi mai este Legea ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Cadru legal ptr orele de liniste stabilite prin hotarea agap DanielH DanielH Buna ziua, Urmeaza sa-mi renovez/amenajez in totalitate apartamentul proaspat achizitionat si tocmai am aflat astazi de la administratorul blocului cum ca ... (vezi toată discuția)