avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie lista de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie lista de plata

Buna seara
As dori sa stiu daca mai pot contesta lista de plata a Asociatiei de Proprietari daca au trecut mai mult de 10 de zile de la afisarea acesteia.Va multumesc
Da, in principiu se poate (doar daca acest termen nu este limitat la mai putine zile, prin Hotararea adunarii generale a locatarilor).
@diana_irena,
Un proprietar nu poate contesta o intreaga lista de plata. Dar puteti cere explicatii cu privire la calculul cotei repartizate in sarcina dumneavoastra si puteti contesta aceasta cota la presedinte in termen de 10 zile de la afisare, asa cum prevede HG 1588/2007:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste la preşedintele asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;

Asa ca oficial, legal, numai in interiorul celor 10 zile de la afisare, contestatia trebuie primita si rezolvata in cel mult 7 zile de presedinte printr-un raspuns.
Dar daca mergeti si solicitati explicatii, spunad ca nu intelegeti cum a rezultat, de exemplu, suma de 37,90 lei la apa sau 4,50 lei la cheltuieli gospodarest..., adica concret, este posibil sa vi se explice, sa se verifice poate s-a gresit ceva, sa se repare greseala imediat...
Va multumesc pentru raspunsuri, ma refeream doar la cheltuielile mele, este vorba de faptul ca administratorul mi-a trecut 2 persoane in loc de 1 asa cum era normal, am sesizat acest lucru, dar in continuare pe luna ianuarie mi-a calculat intretinerea pentru 2 persoane,in acest caz consider ca nu am alta solutie decat sa urmez etapele legale.
Ati facut solicitare oficiala catre asociatia de proprietari,in termenul necesar de inregistrare a unui numar de x persoane pentru calcularea cotelor individuale de intretinere ?
In temeiul L nr 230/2007 art 10 aveti dreptul sa solicitati presedintelui de asociatie sa clarifice circumstantele calcularii cotelor de intretinere aferent 2 persoane
Art. 10
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei şi au
acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Da, exista o cerere prin care am modificat nr de persoane de la 0 la o persoana inca din 2012, de atunci nu s-a mai modificat nimic.Administratorul mi-a afisat cheltuieli pentru 2 persoane din luna decembrie, i-am trimis un email prin care am solicitata sa faca regularizarea in ianuarie, considerand ca fost o gresala.In acest moment am dubii in ce priveste corectitudinea calculului cheltuielilor deoarece am observat ca nu respecta nici citirile contoarelor de apa.Din pacate administratorul societatii care presteaza aceste servicii este o persoana aroganta si trateaza aceste probleme sesizate ca pe un afront personal.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)