avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotararea de divort

Buna ziua,ma numesc Vanessa si locuiesc in strainate de aproximativ 4 ani,in mai 2008 am venit in tara si am imputernicit un avocat sa ma reprezinte in procesul de divort intentat de mine, sotul meu care locuieste in Romania a semnat cum ca este de acord cu divortul(nu au rezultat copii din aceasta casatorie),iar in octombrie 2008 avocatul meu mi-a comunicat ca divortul s-a incheiat si ca trebuie doar sa astept HOTARAREA ....dar au trecut 6 luni de atunci si nu am primit nimic iar el mi-a spus ca nu stie nimic. Este posibil sa dureze atat de mult? si daca da cam cat ar trebui sa mai astept?....O alta problema este ca buletinul meu si pasaportul se expira luna aceasta si din cate stiu fara hotararea de divort definitiva si irevocabila sau certificatul de casatorie nu pot sa-mi schimb documentele....Va rog dati-mi un sfat !
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:28, 24 Aprilie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
poate ar fi trebuit sa comunicati instantei adresa unde aveti resedinta din strainatate , pentru ca hotararea sa va fie trimisa acolo.
Unde ati cerut sa va fie comunicata sentinta?
Luati legatura cu avocatul sau o ruda a dvs. sa mearga la Judecatoria unde s-a judecat procesul si sa verifice daca hotararea a fost redactata, comunicata...apoi veti sti daca este definitiva si irevocabila.
Buna ziua, avocatul spune ca nu a fost redactata inca probabil si ca din cauza asta nu a fost trimisa......dar e posibil sa treaca 7 luni si sa nu fie redactata?.....adica totusi a fost un divort simplu fara impedimente in care ambele parti au fost de acord...
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Este cam mare perioada ca sa nu fie redactata. Insistati pe langa avocatul dumneavoastra sa se intereseze. Si care este locul mentionmat de dumneavoastra pentru a se comunica hotararea , sediul biroului avocatului, resedinta dumneavoastra din strainatate sau alta locatie?

Alte discuții în legătură

Schimbat nume si acte dupa divort vasimarian13 vasimarian13 sora mea trebuie sa vina din strainatate sa-si schimbe actele(expira) si numele;are hotarare de divort definitiva.la perfectarea actelor are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort cypyk cypyk acum cateva zile am avut ultimul termen la divort. s-a culpa comuna, pensie intretiere copil etc. cand ramane sentinta definitiva si irevocabila? vreau sa iau ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort nixnix nixnix buna seara as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o nedumerire la cat timp dupa term divortului imi va veni hotararea definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)