avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare divort

buna seara
as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o nedumerire
la cat timp dupa term divortului imi va veni hotararea definitiva si irevocabila ,mentionez ca nu se va face recurs
cum pot intra in posesia ei daca nu ma pot deplasa in orasull in care sa desfasurat divortul
stiti cumva daca se poate trim prin posta

Cel mai recent răspuns: Anjelique , utilizator 00:07, 20 Septembrie 2011
Daca divortul s-a pronuntat prin acordul sotilor si nu au existat copii minori este bine sa sunati la arhiva ca sa aflati daca s-a redactat hotararea.

Daca ati audiat martori la proces o sa va vina acasa hotararea.
Hotararea se trimite prin posta la domiciliul comunicat de Dvs. instantei care a judecat cauza.(daca nu este acelasi cu cel din actul de identitate, deoarece aveati posibilitatea comunicarii acestuia in timpul procesului).

Hotararea de divort o puteti primii intr-o luna, dar si in patru luni.:) Pentru ca aceasta sa devina definitiva si irevocabila, trebuie legalizata.

Pentru legalizare aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei
-taxa de timbru de 2.00 lei
-timbru judiciar de 0,15 lei
-hotararea a carei legalizare se solicita.

nu am comunicat la divort adresa unde locuiesc acum,o pot face acum cand divortul sa finalizat ,nu ma pot deplasa in localitatea unde sa pronuntat ac divort ,de aceea intreb nu o pot primi prin posta
pot solicita trimiterea ei prin posta printr-o notificare trimisa tribunalului unde sa judecat divortul
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
nixnix, utilizator
Hotararea o primiti prin posta , ar fi bine sa comunicati adresa unde locuiti acuma , altfel veti fi notificata la adresa unde ati locuit cu fostul dumneavoastra sot .In mod legal redactarea ar trebui sa dureze 30 de zile insa la mine a fost de 3 luni , asa ca nu e de mirare daca va veni mai tarziu . Daca doriti sa aflati rezultatul divortului , intrati pe portaljust.ro in judetul si orasul dumneavoastra si cu a jutorul numarului de dosar , o sa gasiti acolo rezultatul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judcatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort nixnix nixnix buna seara azi am fost sa imi ridic hotararea definitiva si irevocabila ,nu mi au putut-o da pt ca nu au gasit un document la dosar am vb la arhiva si mi sa ... (vezi toată discuția)