avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionat gradul II, referat oftalmologie pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionat gradul II, referat oftalmologie pentru leucom cornean, ochi drept nevazator

Am lucrat broker in asigurari in iulie si octombrie 2012.,pt. care s-a taiat pensia .
Conform legii.263/2010 art.118 alin (1) as avea dreptul dar mi s-a spus ca nevazator =inseamna trebuie sa fiu din nastere.Din lege nu rezulta aceasta precizare.

Acesta spune,,se poate cumula pensia gr II nevazator,cu venituri din situatii pt.care asigurarea este obligatorie" .In cazul meu ,ca reprezentant la un broker , nu se retin asigurari sociale .(Nu este obligatoriu.) deci pensia nu se suspenda conf. art 114 lit.e

De asemenea art 114.alin(1) pensia se suspenda daca pensionarul se afla in una din urm.situatii prevazute de art,6 alin(1).,,...la punctul IV ..daca realizeaza un venit cu cel putin de 4 ori cistigul salarial mediu brut." Eu nu am realizat acest venit pe an, deci pot cumula pensia cu salariu .
nu se adauga la penie intrucit nu se platesc asigurari sociale.
Intrebare:S-a taiat legal pensia gr.II invaliditate daca sunt fara vedere la un ochi iar la celalalt vederea este 1/5. Cu multumiri, george o.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate grad ii cumulata cu alte venituri ca pfa? Claudiu000 Claudiu000 Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar. Întrebarea este următoarea: [b]Un pensionar de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala-munca monik monik buna ziua, un pensionar cu pensie anticipata partiala poate lucra/colabora cu o firma fara sa i se suspende pensia? am vazut ca raspunsurile sunt si pro, si ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate busubianca busubianca Buna seara Poate sa ma ajute si pe mine cineva in urmatoarea problema: O persoana cu pensie de invaliditate, gradul II si cu capacitate de munca 20% poate ... (vezi toată discuția)