avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... majorare sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

majorare sporuri

La majorarea sporului de vechime, spre exemplu, se emite decizie de majorare a sporului, sau se majoreaza in baza CCM si se face doar act aditional??? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina_p , utilizator 23:34, 23 Iunie 2005
Adica trecerea de la o transa la alta conf CCM?
In cazul asta nu se face act aditional (vezi art 17 alin. (4)/ c muncii)
Articolul asta din codul muncii este cam confuz. Sunt foarte multe modificari care rezulta ca posibile din lege sau din CCM pentru care ITM-ul cere act aditional (spre exemplu modificarea salariului minim pe economie care rezulta din lege).
Trebuie sa trec un act justificativ in carnetul de munca, ce act trebuie sa fac??
intrucat nu este obligatorie incheierea unui act aditional, trebuie sa emiteti o decizie pe care o inaintati intr-un exemplar si la ITM
Mai degraba un act aditional.
eu sunt noua in domeniu dar o sa va spun cum se procedeaza la locul meu de munca.deci, cand se modifica sporul de vechime nu se face nici un act.sincer, nu am vazut pana acum vreo carte de munca cu mentiunea ..modificat spor vechime sau ceva de genul asta...sporul nou se trece in cartea de munca la urmatoarea modificare a cim.
la data pensionarii unui angajat, Casa de Pensii cere o adeverinta cu toate sporurile avute de om. acolo trec sporul de vechime, pe perioade.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, Am o neamurire, in prezent sporul de vechime nu este inclus in salariu, acest lucru este mentionat in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Decizie concediu odihna Manin Manin Buna ziua daca conform CCM la nivel de unitate se acorda in functie de vechime mai multe zile de CO trebuie facuta decizie la data acordarii lor? (vezi toată discuția)