avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil rezultat din concubinaj

Buna ziua, Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un copil. Tatal biologic ne-a parasit acum un an, insa si-a amintit ca are copil acum si imi trimite tot felul de amenintari ca ma da in judecata daca nu ii permit sa-l vada. Material nu participa si nu a participat niciodata cu nimic. In cat timp il poate recunoaste? Daca ma voi marita vreodata si sotul va dori sa adopte copilul (care acum are liniuta in certificatul de nastere), tatal biologic poate contesta adoptia? Eu nu vreau sa ii cer tatalui biologic nici pensie alimentara, nici bani, ci vreau doar sa ne lase in pace. Multumesc
Daca va avea liniuta si atunci, sotul dvs il va putea adopta si adoptia nu se mai desface ca sa aiba tatal bilologic ce sa recunoasca si avand un tata, nu il poate recunoaste.
In schimb, il poate recunoaste oricand acum si o face printr-o declaratie data la starea civila.
Multumesc frumos. Nu a fost curios sa intrebe cum se numeste copilul sau cand s-a nascut. Cred ca are nevoie de aceste date la starea civila. Poate da declaratia fara ca eu sa fiu prezenta?
Da, declaratia o poate da fara sa fiti prezenta, insa nu stiu cum ii va explica ofiterului ce copil recunoaste :D
Unul cu doua maini si doua picioare. :)) Multumesc frumos pentru raspuns. Atunci astept linistita sa ma actioneze in instanta.
Oricare este atitudinea dvs fata de tatal biologic, din momentul in care s-a nascut copilul sunteti legata de el, tatal, pana la majoratul copilului. Din momentul in care s-a nascut, dvs si tatal biologic exercitati automat autoritatea parinteasca in comun. Daca tatal doreste sa-si cunoasca copilul si doreste sa aibe relatii personale cu acesta, de ce sa nu ajungeti la o intelegere comuna cu tatal si sa va scutiti de termene in instanta, timp pierdut, etc? Puteti stabili impreuna un program. Daca nu reusiti sa vorbiti civilizat pe acest subiect, puteti apela la un mediator care va va ajuta sa discutati planul parental. Intelegerea facuta la mediator va fi supusa instantei spre consfintire si emiterea unei hotarari de expedient. Taxa de timbru este de 20 de lei.

Alte discuții în legătură

Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Declarare copil nascut la doua luni dupa divort mihali mihali Buna dimineata, Va rog mult ajutati-ma cu un sfat legat de urmatoarea situatie: Un copil se va naste peste doua luni dupa ce parintii sai au divortat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Care este procedura ca sa il pot inregistra pe tatal biologic pe certificatul de nastere al copilului? GeorgianaAndronic GeorgianaAndronic Buna ziua. Am o fetita de 3 ani jumate. Dupa ce am nascut-o am facut singura certificatul de nastere iar acolo unde trebuia trecut tatal am preferat sa ramana ... (vezi toată discuția)