avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este procedura ca sa il pot inregistra pe tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este procedura ca sa il pot inregistra pe tatal biologic pe certificatul de nastere al copilului?

Buna ziua. Am o fetita de 3 ani jumate. Dupa ce am nascut-o am facut singura certificatul de nastere iar acolo unde trebuia trecut tatal am preferat sa ramana liniuta , din teama sa nu imi ia cumva copilul. La vremea respectiva eram foarte certati, iar dupa diverse amenintari m-am speriat si am luat aceasta decizie. Acum dupa trei ani jumate, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am reusit si stabilim o relatie de prietenie, in urma careia as vrea sa il trec in act ca tatal biologic.Care este procedura ca sa il pot inregistra pe tatal biologic pe certificatul de nastere al copilului? Trebuie deschis un proces sau procedura este mai simpla? Va multumesc din suflet
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
GeorgianaAndronic, utilizator
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 16:22, 6 Mai 2015
El este de acord?
Da, este de acord. La insistentele lui am luat aceasta decizie,desi inca am ramas cu o mica teama.
Doamnă, vă sfătuiesc să rămâneţi cu teama şi cu...liniuţa. Sincer. Dacă vrea să fie tată, poate fi şi fără numele înscris în certificatul de naştere.
Vă faceţi rău singură. EL ştie de ce insistă.
Un proverb maghiar sună cam aşa:"Teama este mai bună decât sperietura"
Lipsa tatalui din certificatul de nastere poate provoca unele incoveniente pentru persoana respectiva de-a lungul vietii.

Nu va beneficia de pensie alimentara.
Nu il va putea mosteni pe tata.
Poate avea o trauma psihica pentru lipsa numelui tatalui din certificatul de nastere.

Copiii nu se "iau" pur si simplu!
Mergeti impreuna cu el la starea civila.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii gina36 gina36 Buna ziua .as dori sa-mi spuneti va rog cum s-ar putea face recunoasterea copilului meu de tata el fiind cetatean grec si eu ca mama cetatean roman.copilul s-a ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un certificat de nastere fara acordul mamei? Johnny71 Johnny71 Se poate anula un certificat de nastere al unui copil la cererea unui barbat care spune ca ar fi tatal copilului fara acordul mamei?copilul fiind trecut pe ... (vezi toată discuția)