avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate anula un certificat de nastere fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate anula un certificat de nastere fara acordul mamei?

Se poate anula un certificat de nastere al unui copil la cererea unui barbat care spune ca ar fi tatal copilului fara acordul mamei?copilul fiind trecut pe numele mamei si la tata linie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:45, 16 Ianuarie 2019
Tatal va trebui sa porneasca proces daca vrea sa fie trecut pe certificat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Johnny71 a scris:

Se poate anula un certificat de nastere al unui copil la cererea unui barbat care spune ca ar fi tatal copilului fara acordul mamei?

Da, dacă dă o declarație în acest sens la notar sau în fața ofițerului de la starea civilă unde s-a înregistrat nașterea. După ce i se înregistrează declarația se eliberează un nou certificat, cu tată în loc de liniuță.

Art. 415
Felurile recunoaşterii
(2) Copilul conceput şi născut în afara căsătoriei poate fi recunoscut de către tatăl său.

Art. 416
Formele recunoaşterii
(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.
(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.
Si nu se poate contesta pentru a nu putea fi trecut?
Buna seara se poate face contestație la eliberarea unui certificat de naștere copil unde este la tata liniuta iar tatăl a facut o declarație la notar public pe propria răspundere că el este tatăl copilului
Sa zicem ca o milionara face un copil din flori. Merge un tip la notar si declara ca el este tatal copilului. De ce ar trebui sa-l credem pe tip?

Alte discuții în legătură

Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
recunoastere copil horgaalina19 horgaalina19 buna ziua as dori sa stiu daca odata facut certificatul de nastere se mai poate schimba mai in detaliu eu am facut certificatul de nastere al baiatului{o ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ContSters501846 ContSters501846 Buna ziua,abia ce am născut și in tot acest timp tatăl copilului cu care nu am fost de la început nu sa implicat deloc ba chiar a ținut mortiș și el și ... (vezi toată discuția)