avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

buna ziua as dori sa stiu daca odata facut certificatul de nastere se mai poate schimba mai in detaliu eu am facut certificatul de nastere al baiatului{o luna}si nu lam trecut si pe tatal lui iar acum tatal vrea sa fie trecut este neaparat nevoie de test de patetrnitate daca eu recunosc ca el e tatal?????
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:16, 13 Martie 2013
Nu este necesara efectuarea unui test de paternitate.

Codul civil:

Recunoasterea copilului

Felurile recunoasterii Art. 415
(1) Daca nasterea nu a fost inregistrata in registrul de stare civila sau copilul a fost trecut in registrul de stare civila ca nascut din parinti necunoscuti, mama il poate recunoaste pe copil.
(2) Copilul conceput si nascut in afara casatoriei poate fi recunoscut de catre tatal sau.
(3) Dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.

Formele recunoasterii Art. 416
(1) Recunoasterea poate fi facuta prin declaratie la serviciul de stare civila, prin inscris autentic sau prin testament.
(2) Daca recunoasterea este facuta prin inscris autentic, o copie a acestuia este trimisa din oficiu serviciului de stare civila competent, pentru a se face mentiunea corespunzatoare in registrele de stare civila.
(3) Recunoasterea, chiar daca a fost facuta prin testament, este irevocabila.


Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
chiar si daca iam facut deja certificatul pt sal trec in loc de liniuta numele tatalui ??
Nu il treceti dv., il trece ofiterul de stare civila, merge tatal acolo si face recunoasterea si vd. solicitati alt certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil, schimbarea numelui ccristian63 ccristian63 am fost la spital sa recunosc copilul nascut in spitalul sf.panteliomn,dar mama copilului nu avea certificatul de nastere(nu il gasea),drept pt care nu m-au ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate palma palma Care este perioada în care se poate recunoaște paternitatea copilului nou născut la starea civilă și după expirarea termenului legal care sunt ... (vezi toată discuția)