delapidarea (art. 215 ind.1 C.p.)
Am varsta de 68 de ani...
Sunt acuzara de delapidarea sumei de 386 Ron.
Nu am fost instiintata de deschiderea unui proces.
Nu m-am prezentat la nici o sedinta de judecata.
Am predat asociatia de locatari in anul 2010, pe baza unui proces verbal, apoi am plecat la fiica mea in Cipru.
M-am intors in luna ianuarie, si am aflat de acest proces penal.
Va rog sa imi spuneti care sunt caile de atac..
Si care ar putea fi eventuala sentinta.
Va multumesc anticipat.
O zi buna !!!
Depinde de stadiul care se regaseste cauza, de probele din dosar, de legalitatea si temeinicia acestora...ar fi de preferat sa va angajati un aparator.
Potrivit Noului Cod penal, doar functionarii publici pot savarsi infractiunea de delapodare, astfel incat este necesara o schimbare a incadrarii juridice.
Pentru inceput ar trebui sa contactati personal presedintele asociatiei de proprietari unde ati prestat activitate pentru a clarifica situatia
La incetarea colaborarii cu asociatia de proprietari,s-a incheiat raport de activitate al administratorului de catre cenzor/comisia de cenzori din cadrul asociatiei de proprietari ?
In ultima instanta,achitati suma de 386 Ron
trimitere dosarului in camera preliminara inseamna ca inca nu s-a inceput cercetarea judecatoareasca si acum dosarul se afla intr-o etapa anterioara unde se verifica modul in care au fost respectate drepturile partilor aflate in dosare, modul cum au fost administrate probe, etc. ar fi util sa angajati un avocat specializat in dreptul penal
Pentru doamna avocat Madalina_Pascu,
ART. 308 din Noul Cod Penal
Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane
(1) Dispoziţiile art. 289 - 292, 295 (DELAPIDAREA), 297 - 301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.
(2) În acest caz, limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime.
Delapidare
morodac
Conform noului Cod Penal delapidarea este înfăptuite de un funcționar public asa cum este definit în lege. De ce sau cum poate fi acuzat de delapidare ... (vezi toată discuția)