Am primit o citatie, emisa la 04.02.2014 din partea Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti,in data de 15.02.2014 in care sunt chemat la data de 21.03.2014 in aceasta instanta in calitate de intervenient,in proces cu o firma de asigurari in calitate de reclamant.
"in caz de neprezentare a partilor ,se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa.Prin inmanarea citatiei,sub semnatura de primire,personal ori prin reprezentant legal sau conventional ori prin functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei pentru un termen de judecata,cel citat este prezumat ca are cunostinta si de termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata."
La inceput habar nu aveam ce s-a intamplat,ce am facut si ce vor de la mine.Asa ca am googalit nr de dosar,am intrat pe situl judecatoriei si am aflat si eu ca e pe bune ceea ce se intampla.
Materie:litigii cu profesionistii:O
Obiect:pretentii :sorry:
parat:firma asigurari 1-la care detineam eu asigurare
reclamant:firma asigurari 2
Prima sedinta a fost pe data de 16.09.2013
ultima sedinta: 21.01.2014 Solutia pe scurt: pentru lipsa de procedura cu intervenientul fortat (deja eram vinovat pt amanarea solutiei)
La citari prin publicitate numele meu figura de doua ori.Accesez prima citatie care a fost emisa pe data de 15.11.2013,numele meu plus "cu ultimul domiciliu in Bucuresti" :O(mentionez ca nu am locuit niciodata in Bucuresti,locuiesc in Constanta).
Accesez urmatoarea citatie,emisa 04.02.2014,numele meu,ultimul domiciliu in Constanta(inseamna ca e vorba despre mine,bine ca m-au gasit =D> )
La sectia parti ale procesului numele meu apare de 3 ori,odata apare cu o adaugare prin curator (un nume de femeie pe care nu il cunosteam).
Googalesc numele curatorului meu :) aflu ca e o doamna avocata.Obtin numarul doamnei de telefon pentru ca era public pe nu stiu ce site,si o sun:
-buna ziua doamna,sunt x,am primit acum jumatate de ora o citatie,in care sunt intervenient etc,ce se intampla???
-de unde aveti numarul meu de telefon domnule?
-l-am gasit pe un site doamna...pt ca am vazut ca sunteti curatorul meu in procesul in care sunt chemat ca intervenient.
-veniti la proces va rog!
-nu vin la proces doamna,vreau sa stiu ce se intampla!M-ati reprezentat in proces deci imi puteti spune ce se intampla nu?
-nu mi-am primit onorariul...
Imi spune ca e vorba de un accident in care am fost implicat.I-am raspuns ca nu mai detin acea masina,si ca nu mai sunt asigurat la acea firma de asigurari care in proces e parat.Am intrebat-o de ce imi trimite judecatoria citatii prin bucuresti mi-a raspuns ca nu stie.Si intr-un final mi-a spus ca nu sunt obligat sa ma prezint.
In Fapt:in august 2012 am fost lovit de o soferita care nu prea respecta regulile de circulatie pentru simplu fapt ca asa se practica intr-o intersectie din Constanta.Am facut proces de constatare amiabila,eu nevinovat-ea vinovata.Ea trebuia sa imi plateasca mie daunele materiale produse.Au urmat hartogarii,declaratii pe la firma ei de asigurari despre ce cum si in ce fel sa intamplat,cine a fost vinovat si de ce,poze constatari,drumuri si in sfarsit primesc premiul: juma' de A4 in care masina mea victima trebuia sa intre in service.Daunele platite de acea femeie care pur si simplu s-a adaptat stilului de sofat care produce anual mii de accidente.Bucuros nevoie mare ca am primit acea juma' de A4.
O luna mai tarziu ma hotarasc sa vand masina din motive sentimentalo-psihologice.O vand insa masina nu fusese bagata inca in service.Ii dau cumparatorului toate actele necesare si imi iau suma de bani invers proportionala cu valoarea masinii(insa din lipsa de fonduri,facem si "dastia").Nu stiu daca vinovata producerii accidentului si-a reparat masina sau nu si nici nu m-am interesat.
Asta a fost tot.
Acum sunt chemat intr-un proces ca intervenient.
Intrebarile mele:
1.Ce vor astia de la mine?Pentru ca nu am primit nicio alta documentatie legata de proces decat aceasta citatie.
2.Sunt chemat ca intervenient pe care firma de asigurari?Si daca ma cheama de ce ma cauta prin Bucuresti cand eu nu am locuit niciodata acolo?
3.Sunt obligat sa ma prezint?
4.Sunt obligat sa trimit vreun inscris in care sa cer judecarea in lipsa mea,pentru ca eu nu vreau sa cheltui bani pe drum,acte,notari,avocati,plicuri,timbre,nimic?
5.Sunt obligat sa trimit o intampinare catre judecatorie in care sa spun ca nu mai sunt proprietarul masinii,nu detin alta masina,nu mai sunt asigurat la acea firma de asigurari si nici nu mai vreau vreodata?
6.De ce nu a fost chemata ca intervenient fortat cea care a produs accidentul si sunt chemat eu?
Am fost la brokeri unde plateam asigurarea am intrebat ce se intampla,mi-au spus ca nu stiu ce se intampla evident pt ca nici nu aveau cum din moment ce reprezinta mai multe firme de asigurari,acea doamna draguta mi-a tras la imprimanta citatia si a trimiso catre firma de asigurari(parata in proces) pentru a afla ce se intampla,insa din cate am inteles consilierul lor juridic vine la sediu cam o data la doua saptamani.Au cam trecut astea 2 saptamani de cand am trimis citatia mea la firma de asigurari in speranta obtinerii unui raspuns de la acel drumaret domn consilier juridic si acum imi fac un pic de griji.
M-am gandit sa trimit o intampinare cu precizarea ca nu mai detin masina,cu copia de pe asigurarea ce o detineam la data producerii accidentului si sa ii intreb totusi de ce ma cauta prin Bucuresti.
Eu cred ca citatia trimisa pe numele meu in Bucuresti la cine stie ce adresa este nula,iar reprezentarea mea in proces de catre o doamna avocat care nu si-a primit onorariul este mai mult decat penibila.
Daca ma duc in instanta si ii fac incompetenti imi cheltui banii si nervii aiurea.Si apararea drepturilor mele in instanta chiar e necesara?Eu zic ca nu.Eu zic sa ii las se se bata asigurarile astea avare intre ele!Dar trebuie sa stiu pana pe 21.03.2014 ce fac.
Voi ce parere aveti?
PS.Imi cer scuze pentru expunerea detaliata(nu in totalitate) sper si stiu sigur ca voi obtine raspunsuri competente si valide de la dumneavoastra!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
alexandergeo85 , utilizator
13:44, 5 Martie 2014