avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverinta acordare spor de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverinta acordare spor de noapte

buna .
mama mea a trecut de la pensie de boala la pensie normala. in timpul cat a lucrat a lucrat si de noapte . pentru a beneficia de aceste spori banuiesc ca are nevoie de o adeverinta de la locul de munca care sa ateste acele ore de munca noapte .

a facut cerere la locul de munca ..scoala speciala din oras, dar este amanata cu raspunsul . care este termenul in care secretara ste obligata sa raspunda si care sunt persoanele sau actiunile care trebuie facute pentru a constrange persoana respectiva sa elibereze adeverinta .

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 5 Martie 2014
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru pensie luminitatoader luminitatoader astept o adeverinta de la intreprinderea unde am lucrat pentru marirea pensiei de 2 luni si intreprinderea refuza sa o emita din lipsa de timp. Ce pot face? (vezi toată discuția)
Adeverinta revisal anuteih anuteih Daca am lucrat intr-un alt judet decit domiciliu din CI unde pot cere o adeverinta REVISAL privind perioada lucrata acolo? (vezi toată discuția)