avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributia nemembrilor de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributia nemembrilor de sindicat

Ce lege reglementeaza contributia nemembrilor de sindicat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 6 Martie 2014
Nicio lege nu reglementeaza asa ceva.

Probabil in ccm la nivel de unitate este prevazut asa ceva.
Raspuns: Nici o lege.
De obicei, sindicatele care negociaza un contract colectiv de munca, ale carui prevederi se aplica si nemembrilor de sindicat, prevad in CCM o reglementare de genul:

Salariaţii care nu sunt membri de sindicat vor contribui cu o sumă de bani egală cu cotizaţia unui membru de sindicat pentru desfăşurarea negocierilor colective. Această contribuţie urmează a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregătirea şi desfăşurarea negocierilor colective.
Cu tot respectul si toata consideratia...sindicatele sunt cele mai mari porcarii. Liderii de sindicate isi fac averi pe seama cotizatiei membrilor. Eu as desfiinta aceste izvoare de bani nemunciti.
E parerea dvs. Uscaturi sunt peste tot, din pacate.
NImeni nu ne obliga sa facem parte sau nu parte dintr-un sindicat.

Alte discuții în legătură

Art.103-contract colectiv de munca la nivel national-lamuriri kaliteea kaliteea Buna ziua, Citez:\"Art. 103. - in contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante ... (vezi toată discuția)
Nemembrii de sindicat platesc fond negociere laura1964 laura1964 Buna ziua . Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca unitatea sa opreasca fond de negociere nemembrilor de sindicat si daca este legal conform carei legi. (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat giulia75 giulia75 as dori sa stiu si eu cuantumul cotizatiei sindicat la un membru si la un nemembru al acestuia? (vezi toată discuția)