avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa tatal decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa tatal decedat

Buna seara a-ti putea va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o problema si anume:
Tatal meu dupa despartirea de mama mea s-a recasatorit ,actuala sa sotie avand un fiu din prima sa casatorie,iar cu tatal meu nu au avut copii,eu fiind unica sa fica.Acum 3 ani tatal meu a decedat iar cu cateva luni inainte a facut un fel de contract pe casa cu drept de intretinere ca fiul si nora actualei sale sotii sa aiba grija de bunica mea,mama tatalui meu. As dori sa stiu daca am si eu drept la acea casa sau daca se poate ataca in instanta? Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 22:25, 6 Martie 2014
Ce fel de act a facut tatal? Este vorba de un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? Tatal mai avea si alte bunuri?
Sub aspect juridic, contractul este perfect legal. Este o stipulaţie pentru altul. Bunul a ieşit din patrimoniul tatălui dumneavoastră, astfel încît nu puteţi emite pretenţii de natură succesorală cu privire la acel bun.
gerberga a scris:

Ce fel de act a facut tatal? Este vorba de un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? Tatal mai avea si alte bunuri?


Tatal meu a facut un contract de vanzare cumparare cu drept de intretinere pentru ca bunica mea traieste .Torusi nu inteleg cum a putut face acel act din moment ce tatal meu mai avea un frate? Banuiesc ca a semnat ca nu are nici o pretentie. De la primaria mi s-a spus ca mai are si terenuri si gradini care sunt pe bunicul meu deci nu au fost trecute pe tatal meu. La acele terenuri nu am nici un drept daca nu sunt trecute pe tatal meu? Dar actuala sa sotie ce drept are? Va multumesc.
themis a scris:

Sub aspect juridic, contractul este perfect legal. Este o stipulaţie pentru altul. Bunul a ieşit din patrimoniul tatălui dumneavoastră, astfel încît nu puteţi emite pretenţii de natură succesorală cu privire la acel bun.


Dar daca bunica mea traieste ,e foarte bolnava si paralizata nu pot demonstra ca nu are grija de ea? Desi sotia tatalui meu primeste pensie de intrtinere dupa bunica, dar ea nu sta cu bunica a lasat o vecina sa se mai duca pe la bunica mea. Actuala sotie a tatalui meu nu locuieste cu ea si nici fiul si nora ei nu stau cu ea. Au lasat-o cu totii singura sunt la 60 km distanta de ea. Chiar nu se poate face nimic nu o pot lua eu pe bunica sa o intretin eu? De ce sa ramana casa unor starini si pe deasupra nici nu vad de ea? Va multumesc.
Daca nu s-a facut sucesiunea dupa bunicul, atunci aceasta ar trebui facuta, mostenitori fiind si bunica dvs si dvs.si sotia supravietuitoare.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna ziua as dori sa ma ajutati inca la o problema si anume faptul doresc sa vad ce drept as avea dupa tatal meu care a decedat,fiind unica si singura sa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager si clauza de intretinere oxi2009 oxi2009 BUNA ZIUA, Am o problema referitore la contractul de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager si cu caluza de intretinere. Bunicul meu a facut un ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)