avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Monitorizare video angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Monitorizare video angajati

Intr-o institutie publica cu regim hotelier, au fost montate camere de luat vederi.Acestea au fost montate in foarte multe locuri, in unitate si in jurul acesteia. Una din aceste camere a fost montata in receptia hotelului. Conducerea unitatii are pretentia ca angajatii, la venirea si plecarea de la locul de munca, sa semneze condica " sa fie vazuti la camera din receptie ". Va rog sa imi spuneti daca acest aspect este legal. Va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate folosi ca dovada, imaginile filmate,pentru a sanctiona un angajat care a intarziat la munca.
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 20:37, 6 Martie 2014
daca are aprobare da este legal,,,si depinde mult si de regulamentu de ordin intern,,pe care probabil voi lati semnat,,sau trebuie sa semnati altul o data ce a adus un aspect nou
Da este legal atata timp cat:
- camerele video au fost montate legal (cu firma specializata si autorizata)
- este prevazut in regulamentul Intern (camerele si sanctionarea pentru nesemnarea condicii)
- camerele sunt la vedere si salariatii au fost anuntati ca exista.
- imaginile nu sunt folosite in alte scopuri, decat pentru ce au fost montate camerele.

In speranta ca ati inteles, va stau la dispozitie pentru neclaritati. :))
Domnule trandafir2 imi puteti raspunde la o intrebare legata de camere?
Salariatii au dreptul sa refuze montarea camerelor de supraveghere?
Da, daca sunt mai mult de 21 de salariati, daca sunt organizati cu reprezentant conform Codului muncii, daca au un statut al salariatilor, daca li se aduce atingere anumitor drepturi (trebuie sa faca dovada, care), daca si-au negociat anterior drepturile cu conducerea, atunci au dreptul sa refuze. Iar conducerea poate sa nu tina cont de refuzul lor, fapt pentru care salariatii se vor adresa instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
trandafir2, moderator
Multumesc pentru raspuns domnule trandafir2.

Alte discuții în legătură

Supraveghere video hol de bloc AdrianSB AdrianSB Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de apartamente si de cate ori s-a discutat despre instalarea unui interfon nu s-a putut ajunge la un consens. Prin urmare ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere în sãlile de clasã? nadia20107 nadia20107 Este legală instalarea camerelor de supraveghere în interiorul sălilor de clasă fără acordul fiecărui cadru didactic? Conducerea școlii motivează ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)