avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Expertiza la recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Expertiza la recurs?

Am avut un proces pe rol pentru expropriere care nu s-a mai facut.Am castigat procesul in prima instanta.
Zilele trecute partea cealalta a facut recurs.
Astazi am aflat solutia de la recurs in care se mai da termen o luna in care se spune ca partea care pierdut si a facut recurs sa precizeze in scris daca vrea expertiza?
Se poate cere expertiza la recurs?In apelul declarat nu este trecuta ca motiv, doar s-a spus astazi verbal la termen?La recurs se mai cer probe noi?Expertiza nu trebuia ceruta la prima judecare ca au avut 2 ani la dispozitie?
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Noi ne judecam pe vechiul cod.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:56, 6 Martie 2014
Expertiza nu se poate cere in recurs; in recurs pot fi solicitate ca si probe doar inscrisurile; probabil ca se doreste casarea hotararii cu trimitere pentru rejudecare la instanta de fond!).
am dreptul sa ma opun?
Sigur ca da, dar, depinde de ce stabileste instanta de judecata; poate trimite dosarul la rejudecare si acolo instanta de control judiciar (de recurs) sa impuna sa se faca/sa se refaca expertiza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani titeica titeica Am de recuperat o suma 5000. lei noi de la o persoana careea i-am platit ratele la 2 banci.Am copii dupa chitante si un angajament scris de datornica ca imi ... (vezi toată discuția)
Recurs pentru o actiune in pretentii a asociatiei de proprietari vrica vrica Azi am avut primul termen in recurs la o actiune in pretentii Eu stiam ca in recurs nu se mai administreaza probe Parata a depus in recurs alte puncte de ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)