avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neemiterea chitantelor fiscale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neemiterea chitantelor fiscale

Buna ziua,
In anul 2011, fiind o firma nou infiintata si avand nevoie de marfa din comunitate, nefiind inca inscris in registrul operatorilor intracomunitari, am adus marfa prin intermediul firmei unei cunostinte. I-am platit in avans, suma care l-a randul lui a platit-o firmei intracomunitare.Mentionez ca ne-am intalnit in fata ancii in ziua platii unde i-am inmanat banii.Transportul l-am platit eu. Marfa mi-a fost facturata apoi, lunar, moment in care am platit TVA-ul aferent facturilor si un adaos de 1%. Pt. platile acestea am primit chitante sau au fost efectuate prin banca. Problema este ca nu mi s-au eliberat chitante pe banii platiti inainte. Am tot fost amanat, ca este plecat din tara, ca are diverse probleme dar o sa le faca. In momentul de fata refuza pur si simplu sa-mi emita chitantele. Cui trebuie sa ma adresez in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:18, 6 Martie 2014
Fiind un litigiu comercial (civil), instantei civile. Contract aveti? Banuiesc ca da (va trebuie in instanta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara? Lulica Lulica Buna ziua Problema mea: in luna Mai am facut o comanda on-line la o firma din Tara Romaneasca pentru livrarea unor bulbi de flori. Livrarea urma sa aiba loc ... (vezi toată discuția)
Un pfa platitor sau nu de tva pentru un magazin de haine? portocala142002 portocala142002 Intentionez sa-mi fac un PFA si sa fac achizitii intracomunitare de imbracaminte din UE..cum e mai bine...sa fiu platitor de tva sau neplatitor de tva?pe net ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara srl neplatitor de tva lArmAr lArmAr Buna ziua. Detin SRL neplatitor de tva, cifra de afaceri nu depaseste 35 mii euro/an Importurilor le fac extracomunitar unde platesc TVA la vama cand se face ... (vezi toată discuția)