avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la cota parte din chirie in favoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la cota parte din chirie in favoarea sotului -plata asigurarilor de sanatate la venituri obtinute din inchiriere bunurilor

Doresc sa efectuez un contract de inchiriere a unui apartament proprietatea a 2 persoane sot-sotie(coproprietari ) dar as vrea sa fac contractul propriu-zis doar cu unul dintre acestia ( sotia este nevazatoare si pensionata la limita de varsta de circa 15 ani ) ca astfel plata CAS ( asig. de sanatate pe care le plateste proprietarii) ar fi doar pentru o persoana si nu pentru 2 ( impozitul pe venit din chirie ar fi acelasi ca pentru 2 pers.).
Am incercat sa fac un astfel de contract dar cei de la Administratia financiara nu au vrut pentru ca in actul de proprietate figureaza 2 persoane , si la contractul anterior nu am insistat , dar se vede clar ca se diminueaza din venit pentru plata CAS pentru 2 persoane , acestea fiind si pensionare
Cum sa procedez??? ... declaratie notariala a sotiei catre sot ... cum ... ??? pentru ca actul de inchiriere sa fie valabil ???
Ce forma sa aibe actul in care sotia renunta la cota parte a ei din chirie in favoarea sotului ??
Astept raspuns, multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere apartament catalina.p catalina.p Doresc sa efectuez un contract de inchiriere a unui apartament proprietatea a 2 persoane sot-sotie(coproprietari ) dar as vrea sa fac contractul propriu-zis ... (vezi toată discuția)
Sotie coasigurata pe contractul de munca al soțului? roxi27 roxi27 Buna ziua, Am urmatoarea speta. Sot si sotie coproprietari ai unui imobil inchiriat. Sotul este trecut pe contractul de inchiriere. Sotia este momentan fara ... (vezi toată discuția)
Procura pentru inchiriere sau vanzare apartament Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Suntem co-proprietari cu sotia (50% fiecare) la un apartament. Daca dorim sa il dam cu chirie sau sa il vindem, dar eu sunt plecat din ... (vezi toată discuția)