avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA Elvetia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA Elvetia

Buna ziua,
in anul 2008 luna mai am achizitionat pe persoana fizica o autoutilitara din Elvetia pentru suma de aprox 18000 de euro. As vrea sa stiu daca mai pot recupera TVA din Elvetia dupa atata timp si daca da care ar fi pasii pe care trebuie sa ii urmez ?
Cel mai recent răspuns: ContSters315672 , utilizator 13:52, 6 Martie 2014
cei 18000 euro a fost suma totala ? trebuie sa demonstrezi ca ai cheltuit bani pe teritoriu Elvetian (facturi , bonuri de casa) . La suma de 18000 euro , recuperarea va fi mai mult semnificativa , pentru ca se va ocupa o societate in domeniu , iar ei isi aloca un comision .
Buna ziua,
am cautat printre acte si am o factura (asa cred este scrisa in gemana ) in valoare de 29.000 de franci elvetieni si o chitanta de 500 de franci elvetieni . As vrea sa stiu daca mai pot recupera TVA dat fiind ca au trecut aprope 6 ani si datimi ex de o firma care se ocupa de asa ceva .

Multumesc anticipat
recuperarea se poate face pana la 1 an . nu este tarziu .
dar cauta o firma specializata in asa ceva si o sa-ti dea detalii care sunt pasii de urmat .
valoarea vad ca a crescut considerabil ....probabil cei 500 franci reprezinta taxa de mediu si taxa de rulare pe drumurile publice (la ei nu exita vigneta) care nu se mai pot recupera .
mai jos un link care te poate indruma .

noi facem solicitari de TVA din intreaga lume , suntem societate de transport , si solicitam TVA-ul din combustibil , service-uri...etc , cele necesare unui camion.

[ link extern ]
recuperarea se poate face pana la 1 an . nu este tarziu

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

sunteti sigur deoarece in cazul meu au trecut aproape 6 ani?
nu cred ! nu am citit cu atentie anul achizitionarii "2008" :hammer:

totusi , incercati , nu va costa nimic . societatea care urmeaza sa intocmeasca dosarul isi va incasa comisionul (daca vor reusii ceva) abia la returnarea TVA-ului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in franci elvetieni transformat in euro Ayra Ayra Buna ziua Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si ... (vezi toată discuția)
Incasare suma mare bani din elvetia antonanton antonanton Buna ziua, un grup financiar din Elvetia m/a mandatat ca sa le gasesc o suprafata mare de teren din Romania. Am mandat, plus contractul de comision, unde se ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare! alex9691 alex9691 In iunie 2008 am cumparat un autoturism adus din Elvetia de catre un roman, la acel moment nu am stiut ca Elvetia nefacand parte din UE se va achita vama si ... (vezi toată discuția)