avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... o HG de infiintare institutie - hotarare /instanta: ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

o HG de infiintare institutie - hotarare /instanta: care are putere mai mare ?

intre
- o HG /1992 de infiintare institutie publica, impreuna cu Anexa sa in care sunt enumerate cladiri si suprafete de teren
si
- o hotarare judecatoreasca /2008 de reconstituire a dreptului de proprietate obtinuta de o parohie, in urma carei a fost emis un Titlu de proprietate

cine are putere mai mare ?
cine are prioritate ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 23:47, 7 Martie 2014
Logic hotararea instantei de reconstituire a dreptului de proprietate.
care are fi motivele ?
Reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul L 18/1991 si urmatoarele ,atesta dreptul de proprietate al fostului proprietar pe cand HG-ul din 1992 este constituire drept de proprietate. La o comparare a titlurilor, titlul fostului proprietar este preferabil titlului pe care il are proprietarul din 1992 pentru ca constituirea conform HG din 1992 s-a facut presupunand ca terenul este al statului,problema este ca "statul" nu a avut titlu valid pe foarte multe terenuri.
Dar daca statul a intrat in posesia terenului, prin anul 1924, in urma unei Donatii de la fostul proprietar ?
Daca este asa cum scrieti, trebuia intervenit in proces cu dovezi ca terenul nu face obiectul reconstituirii!

Alte discuții în legătură

Titlu de propietar aiurelu36 aiurelu36 In 1969 am construit o casa pe un teren de la parinti,de atunci platesc impozit pe teren si casa,din 1990 cei de la primarie au tot venit si au masurat terenul ... (vezi toată discuția)
Competenta: anularea titlului de proprietate Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu i intrebare, daca poate sa ma ajute cineva: Pentru a solicita anularea unui titlu de proprietate eliberat de Comisia judeteana pentru ... (vezi toată discuția)
Inscrierea mostenitorilor in titlul de proprietate ghita_28 ghita_28 Buna seara, am si eu o intrebare legat de emiterea Titlurilor de Proprietate,in acord/coroborat cu prevederile legilor succesorale de care Comisiile ... (vezi toată discuția)